Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Dom & energijaKako se znebiti neprijetnega vonja oblačil

Kako se znebiti neprijetnega vonja oblačil

MORDA VAS ZANIMA

Pravkar ste oblačila oprali v pralnem stroju, a opažate, da tkanina ne diši, ampak ima celo neprijeten vonj, ki se ga nikakor ne morete znebiti? Vonj lahko na oblačilih ostane tudi, če perilo takoj poberete iz stroja, kar vam pove, da je težava v stroju in ne v oblačilih.

- Oglas -

Svojega dela namreč ne opravi le stroj sam, ampak tudi bakterije, glivice in plesni, ki nastajajo v njem. Pogosto v stroju namreč ostane nekaj umazanije, bakterije pa se v vlažnem in toplem okolju hitro množijo.

Dišeče perilo

Če se vam dogaja, da pravkar oprana oblačila širijo neprijeten vonj, morda velja poskusiti naslednje postopke:

  • Vsaj enkrat na dva tedna vključite program z najvišjo mogočo temperaturo.
  • V boben pralnega stroja vsake toliko časa vstavite malo sode bikarbone in jabolčnega kisa, ki bosta nevtralizirala neprijeten vonj in boben očistila glivic ter bakterij.
  • Upoštevajte pravilo manj je več: ne pretiravanje s količinami pralnega praška in mehčalca, saj to še ni zagotovilo, da bo perilo čistejše, ampak je lahko učinek celo nasproten.
  • Jabolčni kis lahko dodajate ob vsakem pranju, in to kar namesto mehčalca. Oblačila se ne bodo navzela neprijetnega vonja, da preprečite vonj jabolčnega kisa, pa izberite nearomatiziranega. Če vseeno želite, da vaša oblačila dišijo, kisu dodajte nekaj kapljic priljubljenega eteričnega olja.
  • Vsake toliko časa zaženite prazen pralni stroj: v boben nalijte dva decilitra jabolčnega kisa in stroj zaženite s programom z 90 stopinjami Celzija.
  • Če uporabite preveč pralnega praška – v zrnih ali tekočega –, se lahko zgodi, da se ne bo stopil popolnoma, ampak se bodo njegovi ostanki nabrali v bobnu, skritih kotičkih in na gumi pri vratcih. Bakterije se bodo takšnega okolja hitro razveselile.
  • V boben vstavite le toliko perila, kot je navedeno v navodilih. Če je perila preveč, ne bo tako čisto kot sicer, pa čeprav boste uporabili najmočnejši program za pranje.
  • Vratca pralnega stroja naj bodo čim večkrat odprta, da se boben dobro prezrači.
  • Občasno je treba očistiti tudi filter in iz cevke spustiti vodo ter pustiti, da se vse skupaj dobro posuši.
  • Morda je težava tudi v tekočem pralnem sredstvu: velja namreč, da se tekoči prašek težje in počasneje raztaplja kot tisti v zrnih, ni pa nujno, da perilo opere bolje. Tudi proizvajalci pralnih strojev sami namreč pravijo, da je velika težava v tem, da na nizkih temperaturah peremo s tekočimi pralnimi sredstvi, zaradi česar se mikroorganizmi radi množijo in proizvajajo neprijeten vonj.

Naredite si lahko tudi svoje pralno sredstvo za oblačila. Preverite kako tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×