Osebna rastKako se lahko zaščitimo pred negativno energijo drugih?

Kako se lahko zaščitimo pred negativno energijo drugih?

MORDA VAS ZANIMA

Ljudje smo si različni; nekateri nasmejani, polni energije in pozitivnih misli, drugi nejevoljni in stalno nergajoči. Naše počutje oz. stanje naše volje pa je odvisno od različnih dejavnikov – nekaj je odvisno od dneva, nekaj od karakterja oz. značaja in nekaj od dojemanja sveta okoli nas. Včasih se lahko počutimo povsem dobro, pa nas nekdo ali nekaj spravi v slabo voljo – tudi to dojemanje je odvisno od nas. Paziti moramo, komu ali čemu dopuščamo, da nam niža energijo.

Kako se zaščitimo pred negativno energijo drugih
- Oglas -

Če ste kdaj preživeli nekaj časa z izrazito negativno osebo, potem veste, kako se negativnega razmišljanja, ki ste mu priča, lahko kaj hitro nalezete. Morda se niti ne zavedate, ampak preživljanje časa z nekom, ki je poln negativnih čustev in misli, vas lahko popolnoma izčrpa. Najučinkovitejši način, kako se spoprijeti z negativno energijo in preprečiti, da bi negativna energija drugih ljudi vstopila v vaše telo, je, da se tega zavedate in da razumete, kako vpliva na vas. Ko prepoznate te občutke, lahko preusmeriti misli. Ste kdaj razmišljali, kako se pred tem zaščititi?

Identificirajte negativne misli

Če ste opazili, da ste nenadoma precej negativnih misli, je pomembno, da prepoznate njihov vir. Ste se negativnih misli nenadoma od nekoga nalezli ali le-te izhajajo iz vas samih? Če ste sami vir svojih negativnih misli, se soočite z njimi, če pa premlevate slabe misli, ki vam jih je nekdo predal in niso vaša stvar, pa se z njimi ne obremenjujte in se od njih oddaljite. Predstavljajte si, kako te misli vržete daleč proč od sebe in se znova posvetite sebi.

Vzemite si čas zase

Če ste preživeli nekaj časa v izrazito slabem vzdušju, ali če potrebujete premor, potem si po končanem druženju ali vmes vzemite nekaj minut le zase; pojdite na kratek sprehod, zberite misli in zavestno naredite pregrado med seboj in drugimi.

Dihajte in meditirajte

Če se počutite izčrpane od negativne energije drugih, si vzemite nekaj trenutkov za globoko dihanje. Pozorni bodite na vdihe in izdihe in se s tem postavite v sedanji trenutek. Z meditacijo lahko preženete negativne misli in privabite pozitivne misli.

Ljudem postavite meje

- Oglas -

Včasih je treba ljudem postaviti meje. Beseda ‘ne’ je močna beseda in ima velik pomen, če je izrečena pravilno. Če nekdo želi ukrasti vašo pozitivno energijo, mu preprosto postavite meje in ne dovolite, da vam krade sijaj. Identificirajte kdo ali kaj vas spravi v slabo voljo, da se boste kasneje od tega lahko že pravočasno oddaljili. Če je negativnost povezana z določeno osebo, se osebi izognite, če le lahko.

Vizualizirajte svojo imunost na negativizem

Vizualizacija je učinkovit pristop in močno orodje, s katerim si lahko olajšamo marsikatero situacijo. Vzemite si minuto in si predstavljajte, da ste imuni na negativno energijo. Nadenite si namišljen plašč, ki odbija vse negativne žarke in jim ne pusti blizu. Ta plašč ščiti vašo energijo in nikomur in ničemur ne dovoli, da bi vas ranil. Če se vas je negativna energija že dotaknila, si predstavljajte, kako jo zagrabite in postavite stran od sebe. Predstavljajte si, kako ta energija odteka, v vas pa priteka svetla in pozitivna energija.

Zdravilna prha

Prha

Če ste fizično in psihično izčrpani, pojdite pod prho. Predstavljajte si, kako voda z vas spira vse negativno, kar se je nakopičilo po napornem dnevu. Vsaka kapljica vode, ki pade na vas, poviša nivo vaše pozitivne energije in vas hkrati sprošča.

Postavite meje

Ko imate opravke z negativnimi ljudmi, imate na voljo dve izbiri: ali človeka za vedno odstranite iz svojega življenja, ali pa se naučite z njim sobivati. To pomeni, da morate jasno povedati, kaj ste pripravljeni trpeti in česa ne boste prenašali. Morda ljudem ni treba povedati, kakšne so te meje, ampak jih morate poznati in se jih sami držati. Lahko se odločite, da se o negativnih ljudeh ne boste pogovarjali o določenih temah.

Ne reagirajte na negativizem drugih

Ne poskušajte spremeniti nekoga, ki je negativen, raje spremenite svoj odziv nanje. Ni vam treba reagirati. Ni vam treba shraniti njihove negativne energije. Ne reagirajte enako, bodite vzor. Velikokrat je dovolj, da jih preprosto razorožite s pozitivnim odzivom. Ni vaše delo, da poskušate spremeniti druge.

Poskusite menjati temo

Če ugotovite, da se pogovor spreminja v negativno smer, poskusite spremeniti temo in se pogovarjati o nečem, v čemer lahko uživajo vsi sogovorniki. Prosite negativno osebo, naj vam pove nekaj o čem, v čemer uživa. Pomagalo vam bo preusmeriti njegovo in svojo pozornost od vsega negativnega, in lažje boste prestali srečanje.

Delajte na sebi

Ne ukvarjajte se z negativizmom drugih, pozornost usmerite nase. Pazite na zdrav življenjski slog in si privoščite veliko vsega, kar vas osrečuje in izpopolnjuje. Zgradite si močne temelje osebne rasti in ljubezni do sebe; tako boste lažje prenašali vse izzive in težje vas bo kaj prizadelo.

Upoštevajte pristop, ki temelji na rešitvah

- Oglas -

Negativni ljudje imajo težave pri vsaki rešitvi. Če se torej znajdete v prisotnosti nekoga, ki zna postavljati samo ovire na cestah, jih boste morda morali močno prizadeti s številnimi rešitvami za njihove težave.

Seveda ni nujno, da smo vedno pozitivni. Treba se je soočiti tudi z negativnimi čustvi in reakcijami, za katere smo odgovorni le mi sami. Naš odziv nanje je tisti, ki ga lahko spremenimo. In kadar začutimo, da ne potrebujemo negativnih čustev in energije, ki v resnici ni naša, se moramo pred tem zaščititi. Ne podcenjujte škode, ki jo lahko povzroči negativna energija. To je torej šest učinkovitih načinov, s katerimi se lahko zaščitite:

  1. Osredotočite se na rešitve, ne na težave.
  2. Ne dajajte pozornosti drami.
  3. Pazite na svoje meje.
  4. Ne poskušajte spreminjati drugih.
  5. Odzivajte se, vendar ne odreagirajte.
  6. Skrbite zase.

Preberite tudi: Česa nas lahko (na)uči Louise Hay?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×