Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaPitje zelenega čaja: Kako ga pravilno pripravimo in pijemo?

Pitje zelenega čaja: Kako ga pravilno pripravimo in pijemo?

MORDA VAS ZANIMA

Za pitje zelenega čaja je priporočeno, da si za pravilno pripravo in užitek ob pitju vzamemo dovolj časa.

- Oglas -

Pitje zelenega čaja

Pitje zelenega čaja naj bo obred

Pri pripravi in pitju čaja se lahko tudi duševno sprostimo, prav tako pa je od vaše tehnike odvisno, ali boste pili čaj ali pobarvano vodo. Kot za vsak čaj, najprej zavrite vodo. Zavreta voda se mora najprej ohladiti na med 70 in 80°C, saj čaj, ki ga prelijemo z vrelo vodo izgubi zdravilne lastnosti in okus.

Ko se voda dovolj ohladi, stresite za kavno žlico zelenega čaja v skodelico vode, in ga prelijte z eno skodelico vode. Odsvetovana je uporaba jajčkov in mrežic za čaj, saj le-te preprečujejo, da bi se vse snovi raztopile v vodi in posledično tudi razvoj prave arome.

  • Če čaj namakamo 2-3 minute, je osvežilni čaj, ker vsebuje dovolj kofeina.
  • Če ga namakate 4-7 minut, ima že pomirjevalni učinek, saj se količina kofeina do takrat že zmanjša.

Zeleni čaj, kuhanje čaja, pitje čaja

- Oglas -

Kakšno je priporočljivo pitje zelenega čaja? Najbolje da zjutraj spijete osvežilnega, zvečer pa pomirjevalnega. Najbolje pa tistega, ki vam osebno najbolj ustreza. Če vam je čaj premočnega okusa, ga zlijte nekaj stran in ponovno prelijte z vodo. Čaj uživajte počasi in v miru. Nekateri čaj uživajo tudi ob meditaciji.

Čaju praviloma ne dodajamo sladkorja, medu ali mleka, najbolje je, da ga uživamo naravnega brez vsakršnih dodatkov. Redno pitje zelenega čaja krepi vaše zdravje, zato mu nekateri pravijo eliksir tudi zdravja.

Preberite tudi: Zeleni čaj za zdravje, hujšanje in dolgo življenje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×