Kako pravilno pripravimo in pijemo zeleni čaj?

    Za uživanje zelenega čaja je priporočeno, da si za pravilno pripravo in užitek ob pitju vzamemo dovolj časa.

    Zeleni čaj, kuhanje čaja, pitje čajaPri pripravi in pitju čaja se lahko tudi duševno sprostimo, prav tako pa je od vaše tehnike odvisno, ali boste pili čaj ali pobarvano vodo. Kot za vsak čaj, najprej zavrite vodo. Zavreta voda se mora najprej ohladiti na med 70 in 80°C, saj čaj, ki ga prelijemo z vrelo vodo izgubi zdravilne lastnosti in okus.

    Ko se voda dovolj ohladi, stresite za kavno žlico zelenega čaja v skodelico vode, in ga prelijte z eno skodelico vode. Odsvetovana je uporaba jajčkov in mrežic za čaj, saj le-te preprečujejo, da bi se vse snovi raztopile v vodi in posledično tudi razvoj prave arome.

    • Če čaj namakamo 2-3 minute, je osvežilni čaj, ker vsebuje dovolj kofeina.
    • Če ga namakate 4-7 minut, ima že pomirjevalni učinek, saj se količina kofeina do takrat že zmanjša.

    Najbolje da zjutraj spijete osvežilnega, zvečer pa pomirjevalnega. Najbolje pa tistega, ki vam osebno najbolj ustreza. Če vam je čaj premočnega okusa, ga zlijte nekaj stran in ponovno prelijte z vodo. Čaj uživajte počasi in v miru. Nekateri čaj uživajo tudi ob meditaciji.

    Čaju praviloma ne dodajamo sladkorja, medu ali mleka, najbolje je, da ga uživamo naravnega brez vsakršnih dodatkov. Redno pitje zelenega čaja krepi vaše zdravje, zato mu nekateri pravijo eliksir tudi zdravja.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    1 komentar

    Comments are closed.