0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako ostati polni energije tudi ob prihajajočih praznikih?

Kako ostati polni energije tudi ob prihajajočih praznikih?

MORDA VAS ZANIMA

Čaka nas še skoraj cel mesec decemberskih radosti. December je mnogokrat pojmovan kot najbolj veseli mesec, zato je nujno, da ostanete v tem mescu polni energije.

- Oglas -

Pijte zadostne količine vode

Dehidracija  vam lahko pobere veliko energije. Zato začnite vaš dan z pol litra tekočine, takoj ko se zbudite. Prav tako pa imejte  ob sebi vedno steklenico z vodo oz pijačo, da ne dehidrirate skozi dan.

Prehranujte se pravilno

Jajca vsebujejo veliko holina, ki dviguje koncentracijo. Prav takopa vsebujejo Omega-3 kisline, ki so bistvene za izboljšanje možganskih funkcij, energije ter razpoloženja.

Poživite svoje srce

Redno se razgibavajte, saj lahko med drugim s tem izboljšate tudi vaš živčni sistem. To vas bo sigurno predramilo ter napolnilo z novo energijo. Res je, da mnogi nimamo časa hoditi v telovadnice, vendar pa koristi že kratek sprehod okoli ulice.

- Oglas -

Poskrbite za dober spanec

Lažje reči, kot pa storiti! Vendar pa je tu nekaj trikov, ki vam dejansko lahko pomagajo do boljšega spanca:

  • soba v kateri spote naj bo hladna, dovolj je že 20stC. To bo omagalo vašemu telesu, da se bo pogreznil v globok spanec.
  • digitalno uro odmaknite, da je ne boste videli. Luč na njej je lahko zelo moteča, poleg tega pa si priskrbite takšno, ki vas ne bo debesedno ‘vrgla’ iz postelje, ampak vas postopoma zbudila, saj je to lahko šok za možgane in telo.
.

NAJNOVEJŠE