0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaKako čez poletje ostati hladni in prihraniti

Kako čez poletje ostati hladni in prihraniti

MORDA VAS ZANIMA

Vroče temperature po navadi pomenijo višje račune za elektriko. Vendar pa obstaja nekaj rešitev tudi za ta problem.

- Oglas -
  • Izberite klimatsko napravo, ki ustreza velikosti vaše sobe: količina hladnega zraka, ki je potrebna, da ohladite vašo sobo je določena s kvadratnimi metri – zato večje ni vedno boljše. Če je vaša klimatska naprava prevelika za vašo sobo, potem ne bo delovala pravilno – takšna klimatska naprava lahko povzroči povišanje vlage v sobi. Prav tako pa ni zaželjeno, da imate vašo klimatsko napravo blizu predmetov, ki oddajajo toploto, saj bo senzor v klimatski napravi zaznal temperaturo, ki je višja od realne in bo zato klimatska naprava delovala dalj časa kot pa je zares potrebno.
  • Nadzorujte termostat: vašo klimatsko napravo nastavite na 25°C, ko ste doma, da vas bo ta prijetno hladila. Takrat pa, ko  vas ni doma, pa je bolje, da klimatske naprave ne prižigate, če pa je to res potrebno, pa jo nastavite nekaj stopinj višje.
  • Uporabljajte ventilatorje: ventilatorji z vetrom ustvarjajo podoben efekt, kot ga klimatska naprava, le da pri tem porabijo manj energije.
  • Zagrnite zavese: ob najbolj vročih delih dneva, je pametno zagrniti zavese, saj toplota tako ne bo prihajala v prostor.
  • Ne uporabljajte aparatov, ki oddajajo toploto v vročih dneh: namesto pečice raje pecite zunaj na žaru, perilo prav tako sušite zunaj in ne v sušilnem stroju, … vse to pripomore k hladnejšemu življenju v hiši.

S temi kratkimi nasveti lahko skozi poletje veliko prihranite na računih za elektriko, prav tako pa s tem pomagate zmanjševati emisije. Zato raje imejte v prostoru kakšno stopinjo več, saj ste s tem naredili dobro stvar za okolje.

.

NAJNOVEJŠE