Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaKako čez poletje ostati hladni in prihraniti

Kako čez poletje ostati hladni in prihraniti

MORDA VAS ZANIMA

Vroče temperature po navadi pomenijo višje račune za elektriko. Vendar pa obstaja nekaj rešitev tudi za ta problem.

  • Izberite klimatsko napravo, ki ustreza velikosti vaše sobe: količina hladnega zraka, ki je potrebna, da ohladite vašo sobo je določena s kvadratnimi metri – zato večje ni vedno boljše. Če je vaša klimatska naprava prevelika za vašo sobo, potem ne bo delovala pravilno – takšna klimatska naprava lahko povzroči povišanje vlage v sobi. Prav tako pa ni zaželjeno, da imate vašo klimatsko napravo blizu predmetov, ki oddajajo toploto, saj bo senzor v klimatski napravi zaznal temperaturo, ki je višja od realne in bo zato klimatska naprava delovala dalj časa kot pa je zares potrebno.
  • Nadzorujte termostat: vašo klimatsko napravo nastavite na 25°C, ko ste doma, da vas bo ta prijetno hladila. Takrat pa, ko  vas ni doma, pa je bolje, da klimatske naprave ne prižigate, če pa je to res potrebno, pa jo nastavite nekaj stopinj višje.
  • Uporabljajte ventilatorje: ventilatorji z vetrom ustvarjajo podoben efekt, kot ga klimatska naprava, le da pri tem porabijo manj energije.
  • Zagrnite zavese: ob najbolj vročih delih dneva, je pametno zagrniti zavese, saj toplota tako ne bo prihajala v prostor.
  • Ne uporabljajte aparatov, ki oddajajo toploto v vročih dneh: namesto pečice raje pecite zunaj na žaru, perilo prav tako sušite zunaj in ne v sušilnem stroju, … vse to pripomore k hladnejšemu življenju v hiši.
- Oglas -

S temi kratkimi nasveti lahko skozi poletje veliko prihranite na računih za elektriko, prav tako pa s tem pomagate zmanjševati emisije. Zato raje imejte v prostoru kakšno stopinjo več, saj ste s tem naredili dobro stvar za okolje.

Prejšnji članekNasadite živo mejo
Naslednji članekOkolju prijaznejša kuhinja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×