Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
AstroKaj prinaša krvava Luna, ki jo bomo lahko opazovali konec maja?

Kaj prinaša krvava Luna, ki jo bomo lahko opazovali konec maja?

MORDA VAS ZANIMA

Konec maja bomo lahko opazovali pojav, ki je znan kot »super krvava Luna«. Luna seveda ne bo zares krvavela, ampak se bo obarvala v rdeče odtenke, kar je povezano s posebno obliko popolnega Luninega mrka …

Za krvavo rdečo barvo poskrbi posredna svetloba

- Oglas -

Svetloba, ki jo oddaja Luna, je običajno posledica sončne svetlobe, ki se odbija od njene površine. Za mrk je značilna posebna razporeditev nebesnih teles. Tako se Luna, Sonce in Zemlja skorajda popolnoma poravnajo. Čeprav bi bilo mogoče pričakovati, da bo Luna zaradi tega povsem potemnela, se zgodi nekaj drugega: namesto z neposredno svetlobo je Luna obsijana posredno, kar poskrbi za skrivnostno rdečo barvo. To je povezano s fenomenom, ki je podoben tistemu, zaradi katerega lahko ob sončnem vzhodu in zahodu na nebu pogosto opazujemo tako pisano paleto barv.

Čas koncev – in novih začetkov

»Super krvavo Luno« je torej mogoče pojasniti z znanstveno razlago, vendar pa pojav že od nekdaj spodbuja tudi dodatne, nekoliko bolj mistične, z astrologijo zaznamovane interpretacije. Čas, ko se Luna obarva v rdeče odtenke, naj bi bil tako nabit s posebnimi pomeni. Obdobje super krvave Lune je sicer v osnovi podobno obdobju običajne polne Lune, vendar pa so silnice, ki so na delu, bistveno močnejše oziroma izrazitejše. Poseben krvavi lunin mrk, ki nastopi letos 26. maja, po eni strani simbolizira konec določenega obdobja, obenem pa tudi začetek nečesa novega, drugačnega.

Super krvava Luna naj bi tako predstavljala idealno priložnost za to, da končno sprejmemo odločitev, glede katere že tako dolgo oklevamo. To je hkrati tudi primeren čas za zaključevanje pomembnih projektov. Če imate težave s tem, kako postaviti tisto zadnjo piko na i pri projektu, s katerim se ukvarjate že kar nekaj časa, ne skrbite: zna se namreč zgoditi, da vam bo pri tem pomagala prav super krvava Luna. Včasih je potrebna zgolj malce drugačna »svetloba« od tiste, ki smo je vajeni sicer, da lahko ugledamo rešitev, ki se nam je pred tem izmikala.

Osvobodite se bremen, ki so z vami že predolgo

Nastop super krvave Lune vas lahko spodbudi tudi k temu, da se končno otresete bremen, ki jih prenašate s seboj. To lahko na primer pomeni zaključek razmerja, ki nima prave prihodnosti. Po drugi strani pa gre za čas, ko boste imeli še posebej veliko zagona za to, da se lotite novih projektov, o katerih morda razmišljate že dlje časa. Izkoristite val sveže energije, ki vam jo pošilja vesolje v obliki super krvave Lune, in naredite prvi korak proti želenemu cilju.

Nujno bo premagati strah pred neznanim

- Oglas -

Zaradi prelomnosti tega obdobja morate računati tudi na občutke nelagodja in strahu. Pogosto se namreč precej raje oklepamo con udobja, čeprav se ne počutimo najbolje, saj ne vemo, kaj nas čaka »tam zunaj«. Dobro je torej, da se pripravite na to, da se boste poskušali najverjetneje upirati spremembam, ki jih prinaša super krvava Luna. Tako se boste lahko opomnili, da sta tako uspeh kot neuspeh sestavna dela življenja. Drži sicer, da vam ne more nihče zagotoviti, da vam bo uspelo, vendar vam zagotovo ne bo, če ne poskusite.

Tako uspeh kot neuspeh sta povezana z rastjo – in to je tisto ključno, na kar se je smiselno osredotočiti. Že naslednji dan bo prinesel nov Lunin cikel oziroma Lunino meno, kar je znak, da ni nič dokončno. Vsak padec je tako priložnost, da vstanemo in pred seboj zagledamo novo, boljšo pot od tiste, po kateri smo se nameravali podati, preden smo padli.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×