Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaJe za čezmerno izpadanje las v resnici kriv vaš šampon?

Je za čezmerno izpadanje las v resnici kriv vaš šampon?

MORDA VAS ZANIMA

Čezmerno izpadanje las vsekakor zahteva, da raziščete, kaj bi bil lahko dejanski vzrok za to težavo – in ga nato poskušate odpraviti. Pri tem pa ne smete nikakor spregledati možnosti, da je lahko za čezmerno izpadanje las kriv tudi šampon, ki ga uporabljate. Čeprav se šamponi in drugi izdelki za nego las pogosto oglašujejo kot pot do lepših, bolj zdravih las in bujnejše pričeske, pa je realnost pogosto povsem nasprotna. Določene snovi naj bi bile še posebej problematične – pogosto ne le z vidika čezmernega izpadanja las, ampak lahko tudi nasploh poslabšajo vaše zdravje. Preverite, ali morda tudi vaš šampon vsebuje katero izmed spodnjih sestavin!

- Oglas -

Izpadanje las

Natrijev lavrilsulfat

Gre za snov, ki je bila v preteklosti deležna precej negativne pozornosti, ko se je začelo vse več govoriti o tem, da gre za enega pogostih krivcev za razdraženo kožo (tudi na lasišču). Vendar pa lahko natrijev lavrilsulfat poleg tega privede tudi do čezmernega izpadanja las. Z las namreč pogosto odstrani preveč naravnih maščob, ki imajo zaščitno funkcijo, vpliva na razgrajevanje beljakovin in zavira rast las. V osnovi je sicer natrijev lavrilsulfa tsnov, ki se dodaja predvsem zaradi penjenja.

Natrijev klorid

Ste vedeli, da se lahko v vašem šamponu nahaja tudi snov, ki je povsem identična kuhinjski soli? Govorimo seveda o natrijevem kloridu. Čeprav ta ni strupen, lahko pri nekaterih povzroči pretirano izsušitev lasišča in močno srbečico, pogosta posledica pa je tudi čezmerno izpadanje las. Če torej veste, da je vaše lasišče nekoliko bolj občutljivo, se raje izogibajte šamponom, ki vsebujejo sol.

Umivanje las

Polietilen glikol

- Oglas -

Nemalokrat se v šamponih znajde tudi polietilen glikol, včasih imenoval samo polietilen ali pa polioksietilen. To je snov, katere osnovni namen je zgostitev šampona oziroma določenega kozmetičnega izdelka. Vendar pa lahko polietilen odvzame lasem naravno vlažnost, s čimer se poveča tveganje za njihovo čezmerno izpadanje.

Konzervansi: kvaternij-15, formaldehid, metilparaben, poliparaben ipd.

Konzervansi so v osnovi namenjeni temu, da podaljšajo obstojnost oziroma življenjsko dobo posameznih izdelkov. To je sicer koristna lastnost, vendar pa imajo snovi, ki jih prištevamo med konzervanse, pogosto tudi precej negativnih učinkov. Tako so na primer lahko tudi določeni konzervansi v šamponih krivi za težave z redčenjem in izpadanjem las.

Alkohol

Ste vedeli, da se pri zaporedju sestavin, ki so navedene na deklaraciji kozmetičnih izdelkov, upošteva specifičen vrstni red – od tiste sestavine, ki je je v izdelku največ, do tiste, katere delež je najmanjši? Ogromno kozmetike vsebuje alkohol, kar velja tudi za šampone. Priporočamo, da se izogibate predvsem tistim šamponom, pri katerih se alkohol znajde med prvimi sestavinami na spisku. Tovrstni šamponi lahko namreč pretirano izsušijo vaše lasišče, kar pogosto privede do čezmernega izpadanja las.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×