Da, prav ste sliลกali. V zadnjem ฤasu kroลพi naokoli ogromno takลกnih in drugaฤnih zdravih receptov, eden izmed teh je tudi ta. Pica je lahko tudi zelo zdrav polnovreden obrok, sploh ฤe se izogibate ogljikovim hidratom. ฤe se spraลกujete kako je to mogoฤe in v ฤem je zanka, naj vam povem, da je ta pica narejena brez moke in tako primerna tudi za tiste, ki ne smejo uลพivati glutena.
Kako jo narediti? Povsem preprosto. Glavna sestavina testa je kar zelenjava in to sveลพa cvetaฤa.
Za testo potrebujete:
- Manjลกa glava sveลพe cvetaฤe
- 1 jajce
- 50 g naribane mocarele
- 3 ลพlice parmezana
- sol in poper po okusu
- ยผ ลพliฤke bazilika, ยผ ลพliฤke origana, ยผ ลพliฤke ฤesna v prahu
- Peki papir
ฤas in temperatura peฤenja:
- 200 stopinj, 20 minut
- potem ลกe 10 minut, ko pico naknadno obloลพimo
Cvetaฤe ne zmeljemo popolnoma, ampak jo grobo naribamo in potem segrevamo v mikrovalovni peฤici okoli 6 minut. ฤe mikrovalovne peฤice nimate, niฤ hudega, lahko jo tudi skuhate na vodi ali pari, vendar morate poskrbeti, da ne bo odveฤne vode.
Ko smo cvetaฤo pripravili, vse skupaj samo narahlo zmeลกamo, poloลพimo na peki papir in peฤemo pri 200 stopinjah okoli 20 minut. Testo nato vzamemo ven in poljubno obloลพimo ter peฤemo ลกe 10 minut.
Pico lahko obloลพimo kakorkoli ลพelimo. Lahko s paradiลพnikovo mezgo, ลกe malo mozzarelle, ฤebule, sveลพe bazilike ali pa naredimo klasiฤno s paradiลพnikovo mezgo, ลกunko in sirom. Pa dober tek!