Da, prav ste slišali. V zadnjem času kroži naokoli ogromno takšnih in drugačnih zdravih receptov, eden izmed teh je tudi ta. Pica je lahko tudi zelo zdrav polnovreden obrok, sploh če se izogibate ogljikovim hidratom. Če se sprašujete kako je to mogoče in v čem je zanka, naj vam povem, da je ta pica narejena brez moke in tako primerna tudi za tiste, ki ne smejo uživati glutena.
Kako jo narediti? Povsem preprosto. Glavna sestavina testa je kar zelenjava in to sveža cvetača.
Za testo potrebujete:
- Manjša glava sveže cvetače
- 1 jajce
- 50 g naribane mocarele
- 3 žlice parmezana
- sol in poper po okusu
- ¼ žličke bazilika, ¼ žličke origana, ¼ žličke česna v prahu
- Peki papir
Čas in temperatura pečenja:
- 200 stopinj, 20 minut
- potem še 10 minut, ko pico naknadno obložimo
Cvetače ne zmeljemo popolnoma, ampak jo grobo naribamo in potem segrevamo v mikrovalovni pečici okoli 6 minut. Če mikrovalovne pečice nimate, nič hudega, lahko jo tudi skuhate na vodi ali pari, vendar morate poskrbeti, da ne bo odvečne vode.
Ko smo cvetačo pripravili, vse skupaj samo narahlo zmešamo, položimo na peki papir in pečemo pri 200 stopinjah okoli 20 minut. Testo nato vzamemo ven in poljubno obložimo ter pečemo še 10 minut.
Pico lahko obložimo kakorkoli želimo. Lahko s paradižnikovo mezgo, še malo mozzarelle, čebule, sveže bazilike ali pa naredimo klasično s paradižnikovo mezgo, šunko in sirom. Pa dober tek!