0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiJabolčni štrudelj brez sladkorja

Jabolčni štrudelj brez sladkorja

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni štrudelj je pri nas zelo priljubljen, zato tokrat recept brez dodanega sladkorja za tiste, ki se sladkorju zaradi kakršnega koli razloga izogibate.

- Oglas -

Sestavine za testo:

  • 300 g moke
  • 250 g maščobe po želji
  • 1 jajce
  • 2 žlici kisa
  • 1 jajce za premaz

Sestavine za nadev:

  • 6 jabolk
  • 40 g sladila
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 60 g rozin
  • 60 g orehov
  • 4 žlice drobtin

Potek kuhanja:

  1. V posodo presejemo moko. Dodamo jajca, kis in 8 žlic hladne vode. Gnetemo, dokler testo ne postane gladko in nelepljivo. Zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za eno uro.
  2. Jabolka olupimo, odstranimo srednji del in naribamo. V skledi jih zmešamo s sladilom, cimetom, rozinami, sesekljanimi orehi in drobtinami.
  3. Pripravljeno testo razvaljamo v pravokotno ploščo približno 3 mm tanko, na vrh položimo jabolčni nadev in zavijemo v zvitek, da dobimo klasično obliko štrudlja. Konce dobro pritisnemo in upognemo, da nam masa ob peki ne uide iz zavitka.
  4. V pekač položimo papir za peko in nanj položimo štrudelj, vrh zavitka pa namažemo s stepenim jajcem, da se bo lepo zapekel. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 45 minut. Po peki pustimo, da se ohladi, in narežemo porcije.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI