DomovZdravi ReceptiSladiceJabolčni štrudelj brez sladkorja

Jabolčni štrudelj brez sladkorja

- Oglas -

Jabolčni štrudelj je pri nas zelo priljubljen, zato tokrat recept brez dodanega sladkorja za tiste, ki se sladkorju zaradi kakršnega koli razloga izogibate.

Sestavine za testo:

  • 300 g moke
  • 250 g maščobe po želji
  • 1 jajce
  • 2 žlici kisa
  • 1 jajce za premaz

Sestavine za nadev:

  • 6 jabolk
  • 40 g sladila
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 60 g rozin
  • 60 g orehov
  • 4 žlice drobtin

Potek kuhanja:

  1. V posodo presejemo moko. Dodamo jajca, kis in 8 žlic hladne vode. Gnetemo, dokler testo ne postane gladko in nelepljivo. Zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za eno uro.
  2. Jabolka olupimo, odstranimo srednji del in naribamo. V skledi jih zmešamo s sladilom, cimetom, rozinami, sesekljanimi orehi in drobtinami.
  3. Pripravljeno testo razvaljamo v pravokotno ploščo približno 3 mm tanko, na vrh položimo jabolčni nadev in zavijemo v zvitek, da dobimo klasično obliko štrudlja. Konce dobro pritisnemo in upognemo, da nam masa ob peki ne uide iz zavitka.
  4. V pekač položimo papir za peko in nanj položimo štrudelj, vrh zavitka pa namažemo s stepenim jajcem, da se bo lepo zapekel. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 45 minut. Po peki pustimo, da se ohladi, in narežemo porcije.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI