Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
ŽivaliIzdelal prikupne mizice, kjer lahko veverice v miru obedujejo

Izdelal prikupne mizice, kjer lahko veverice v miru obedujejo

MORDA VAS ZANIMA

Ricka Kalinowskega, ki živi v mestecu Bryn Mawr v ameriški zvezni državi Pensilvanija, so občasno z obiskom počastile zelo prikupne gostje. Šlo je za veverice, ki jih je Kalinowski z veseljem hranil. Nato pa je nekega dne ugotovil, da bi morda tudi veverice želele obedovati za čisto pravo mizo – seveda takšno, ki ustreza njihovi velikosti. Idejo je dobil prav v obdobju zapovedanega socialnega distanciranja, zato je imel časa več kot dovolj. Tako je zbral nekaj kosov lesa, ki ga je imel doma, in se lotil projekta. Že kmalu je bilo mogoče na njegovem vrtu opaziti prvo mizico …

Za veverice je pogosto prirejal prave male gostije

- Oglas -

Že več let naj bi se 43-letni Rick Kalinowski zbujal navsezgodaj, da je lahko nahranil veverice, ki so obiskovale njegov vrt, in napolnil ptičje krmilnice. Šele ko je bilo delo končano, si je skuhal kavo, prižgal radio ter opazoval prijatelje in prijateljice, kako zajtrkujejo. Kalinowskemu naj bi bile veverice od nekdaj še posebej pri srcu, vendar pa se je zavedal, da gre za živali, ki so zelo bojazljive. Potrebujejo veliko miru, pretirano odprti prostori pa jih hitro prestrašijo, zato je težko doseči, da se stalno vračajo na isto mesto. Sprva mu je sicer to uspevalo predvsem s pomočjo hrane, ki jo je zagotavljal lačnim vevericam. Pogosto je zanje priredil prave gostije. Nakupil naj bi raznorazne oreščke in semena ter jim zraven ponudil še na kose narezano sveže sadje. Sčasoma pa je ugotovil, da potrebujejo tudi veverice stalno mesto, namenjeno obedovanju. Odločil se je, da bi bilo najboljše mesto za to tik ob ograji, na katero je nato pritrdil mini mizice za veveričje piknike.

Prepričan, da so mu veverice hvaležne – a že njihova družba je več kot dovolj

Glede na videoposnetke in fotografije, ki jih je Rick Kalinowski delil kasneje, ko sta bili izdelava in namestitev mini mizic za veverice zaključeni, so se njegove prijateljice hitro privadile na novo jedilnico. Videti je, da svoj obrok z veseljem pojedo za svojo mizico. Svoje hvaležnosti oziroma zadovoljstva s »storitvijo« sicer ne morejo izkazovati v obliki napitnin, vendar je Kalinowski prepričan, da cenijo njega in tisto, kar počne zanje. A tudi brez tega bi bilo dovolj že zadovoljstvo, ki ga občuti, ko opazuje veverice, kako uživajo na njegovem vrtu. Upa, da bodo prav mizice dodatno opogumile veverice in da se bodo te prikupne gostje tako še naprej vračale. Za zdaj naj bi se na njegov vrt redno vračalo približno 4–6 veveric, ki jih poskuša Kalinowski čim pogosteje ujeti v fotografski objektiv.

Od navdušenja na družbenih omrežjih do prodaje mini mizic za veverice

Videoposnetki in fotografije, ki jih je Kalinowski delil na družbenih omrežjih, so hitro postali pravi hit. »Všečkalo« in delilo jih je ogromno ljudi, pri tem pa so se mnogi tako navdušili nad idejo, da so želeli postaviti podobne mizice tudi na lastnih vrtovih. Nekateri izmed njih so začeli Kalinowskega spodbujati, naj se loti izdelave in prodaje. Kalinowski je izkoristil to idejo oziroma poslovno priložnost in začel ponujati svoje mizice za veveričje piknike v spletni trgovini Etsy. Kot vse kaže, obstaja ogromno ljubiteljev veveric, saj je Kalinowskemu uspelo prodati že kar nekaj mizic. Mnogi pa so se izdelave lotili kar sami in rezultat nato prav tako delili na družbenih omrežjih. Nekateri so ob tem pripisali, da gre za projekt, ki je kot nalašč za preganjanje dolgčasa in črnih misli med pandemijo. Nekdo pa je dodal tudi humoren pripis, da upa, da ni bilo tudi vevericam naročeno, naj raje ostanejo doma.  

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×