0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaIzdelajte naravno čistilo za tla z vonjem citrusov!

Izdelajte naravno čistilo za tla z vonjem citrusov!

MORDA VAS ZANIMA

Naravno, doma izdelano čistilo za tla z dodatkom citrusov je lahko odlična zamenjava za kupljena čistila. Ne vsebuje agresivnih kemikalij, zato je precej bolj prijazno do vašega zdravja, hkrati pa pomeni manjšo obremenitev za okolje.

- Oglas -

Izdelajte naravno čistilo za tla

Kljub temu pa delo opravi zares izvrstno. Ne verjamete? Vaše mnenje se bo zagotovo spremenilo, ko čistilo preizkusite. Izdelava je resnično preprosta, obenem pa vam omogoča, da uporabite olupke citrusov, ki bi jih sicer najverjetneje zavrgli.

Citrusi odlični za dezinfekcijo tal

Citrusi so nedvomno ena najpogosteje uporabljenih sestavin v naravnih čistilih. To je povezano predvsem z njihovimi protibakterijskimi oziroma protimikrobnimi učinki, seveda pa tudi z zelo prijetnim, svežim vonjem. Domače čistilo z dodatkom citrusov vam lahko torej pomaga pri dezinfekciji tal, poleg tega pa bo olajšalo odstranjevanje madežev. Za povrh pa bo čistilo nevtraliziralo neprijetne vonjave in odstranilo pogoste alergene. Preprosta, poceni in učinkovita rešitev, torej. Najbolje, da gremo kar na delo …

- Oglas -

Olupki citrusov

Kako pripraviti domače čistilo za tla?

Najprej potrebujete olupke različnih vrst citrusov – limon, pomaranč, grenivk ipd. Po želji oziroma če jih imate pri roki, pa lahko vključite tudi jabolčne olupke. Olupke narežite na majhne koščke in jih nato stresite v lonec z vodo. Mešanico zavrite, nato pa znižajte temperaturo in počasi kuhajte, da izhlapi približno polovica tekočine. Pokrijte in počakajte, da postane tekočina mlačna, preden jo precedite in ji dodate še alkoholni kis. Dobro pretresite in prelijte v primerno steklenico.

Čistilo shranjujte v temnem, hladnem prostoru. Pred prvo uporabo ga preizkusite na manjšem koščku oziroma površini tal, da preverite reakcijo materiala.

.

NAJNOVEJŠE