0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rastIn živela sta srečno do konca svojih dni?

In živela sta srečno do konca svojih dni?

MORDA VAS ZANIMA

Število ločitev narašča. Po nekaterih podatkih naj bi se denimo v Združenih državah Amerike ločila kar polovica vseh parov. Podoben trend je mogoče opaziti tudi v številnih drugih državah, vključno s Slovenijo. Tako začenjajo celo največji romantiki in optimisti verjeti, da je tisti »in živela sta srečno do konca svojih dni« možen samo v pravljicah.

- Oglas -

Drži sicer, da statistika ni najbolj ugodna, toda to nikakor ne pomeni, da se morate preprosto vdati v usodo. Preverite, kateri so tisti znaki, ki nakazujejo, da imata s partnerjem vendarle zelo dobre možnosti za to, da se vajina zveza obdrži …

Odkriti pogovori o financah

Pari se v zgodnjih fazah odnosa praviloma izogibajo pogovorom o denarju. Partnerja lahko tako zelo pozno ugotovita, da se njuni pogledi močno razlikujejo. Tako ni presenetljivo, da naj bi se pari najpogosteje prepirali prav zaradi denarja, ki je lahko celo povod za ločitev. Odkriti pogovori o financah in iskanje kompromisov so tako eden od znakov, da sta na dobri poti. To sicer ne pomeni, da morajo biti vajini pogledi popolnoma enotni, vendar je nujna odkrita komunikacija in pripravljenost na to, da poiščeta rešitev, ki bo ustrezala tako partnerju, ki je bolj varčen, kot tistemu, ki je morda malce bolj zapravljiv.

Podoben smisel za humor

Na to, ali bo vajina zveza preživela ali ne, vpliva tudi to, ali se znata spravljati v smeh. Partnerji, ki si delijo podoben smisel za humor, so namreč običajno precej bolj povezani. Tako znajo tudi v obdobjih, ki niso najbolj rožnata, najti razlog za smeh, kar poskrbi vsaj za hipno sprostitev, posledično pa za treznejši pogled na situacijo.

- Oglas -

Konstruktivni prepiri

Prepiri niso nujno znak za preplah, vendar je zelo pomembno, kako se prepirata. Ali se prepiri običajno sprevržejo v vsesplošno obtoževanje, morda celo zmerjanje? V tem primeru se zdi razhod praktično neizbežen. Po drugi strani pa so lahko prepiri celo priložnost za poglobitev odnosa. Če prepire dojemata kor priložnost za to, da se nečesa naučita in da s tem preprečita podobne konflikte v prihodnosti, so možnosti za obstanek odnosa zelo dobre.

Preživljanje časa v dvoje ni neprijetno

Nekateri pari morajo imeti praktično ves čas ob sebi druge ljudi in/ali imeti dneve stalno zapolnjene z aktivnostmi. Če se znajdejo sami, postane hitro precej neprijetno. Če sta rada v družbi drug drugega, tudi če ne počneta ničesar posebnega, je to vsekakor dober znak. Pari, ki so resnično povezani, ne poznajo »neprijetne tišine«, saj se sporazumevajo tudi brez besed.

Intimnost

Intimnost se pogosto povezuje izključno s spolnostjo, vendar je resnična intimnost mnogo več kot zgolj to. Naključni objemi, mimobežni dotiki, poljubi ob prihodu domov … vse to so znaki, da je intima med partnerjema, ki je nujna za obstanek zveze, vsekakor zelo živa. Nato pa je tu seveda še netelesna intima, ki vključuje drobne pozornosti, s katerimi skrbite za to, da partner ve, koliko vam pomeni. Ne zanašajte se na to, da bi moralo biti po določenem času to praktično samoumevno.

Pozitiven medsebojni vpliv

Pomembno je, da si za življenjskega partnerja izberete osebo, ki jo spoštujete. Nekoga, ki vas navdihuje in (implicitno) spodbuja k temu, da postajate vedno boljša oseba. Zveze, v katerih partnerja drug pri drugem spodbujata krepitev najslabših plati, praviloma razpadejo. To nikakor ne pomeni, da mora partner ustrezati standardnemu dojemanju uspešnosti. Pomembno je predvsem to, da znata drug v drugem videti nekaj, kar vaju motivira. Odnosi, ki temeljijo na tovrstnem spoštovanju, so običajno nadpovprečno trdni.

.

NAJNOVEJŠE