Zdravje & prehranaImate slab zadah?

Imate slab zadah?

MORDA VAS ZANIMA

Sezona praznikov se bliža. To pa pomenni veliko srečanj s prijatelji ter čestitk, ki pa lahko postanejo nerodne zaradi slabega zadaha. Kaj torej pomaga proti slabemu zadahu?

- Oglas -

Ko pride tisti trenutek, ko je potrebno osebi “prilepiti novoletni poljubček“ postane po navadi stvar rahlo nerodna, če ima oseba slab zadah. Po ocenah Colgate-a ima namreč vsaka izmed štirih ljudi slab zadah. Tega pa povzroča več dejavnikov – hrana, pijača, higijena, zdravje, … Lahko se zgodi vsakomur, vendar pa nikjer ne piše, da takšna malenkost ni neodpravljiva.

Ščetkanje

Verjetno bi večina poskusila odpraviti slab zadah s ščetkanjem zob… in jezika! Da jezika, saj se tudi na jeziku zadržujejo bakterije, ki povzročajo slab zadah. Tudi ustna vodica ter žvečilni gumi sta lahko dva hitra ukrepa proti slabemu zadahu. Če pa ste med bolj ozaveščenimi, pa je prav tako dobro, če žvečite sveže metine liste.

Ostanite hidrirani

V zaprtih prostorih se hitro zavoha, če ima kdo slab zadah. To je tisti star, smrdeč, presušen zrak, ki se je nabral v prostoru, ki ni bil prezračen. Po navadi takšen zadah povzroči dehidriranost. Zato bodite pozorni, da pijete dovolj tekočine preko celega dneva.

Vodikov peroksid namesto ustne vodice?

- Oglas -

Mariskdo se ob tej ideji začudi. Vendar strokovnjaki pravijo, da to dejansko ni tako nevarno kot se sliši. Mešanico iz 50% vodikovega peroksida in 50% vode, ki jo grgramo 5-30 sekund, je namreč odlično zdravilo proti slabemu zadahu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×