Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaHipokratova juha

Hipokratova juha

MORDA VAS ZANIMA

Hipokratovo juho (Gersonova terapija) se lahko uživa pred vsakim obrokom. Juha bo zdrav in dober obrok tudi za tiste, ki niste na Gersonovi terapiji in radi zdravo živite in uživate v različnih okusih.

 • Hipokratova juha3-4 stebla zelene ali 1 srednji gomolj zelene
 • 1 srednji koren peteršilja
 • 2 vejici peteršilja
 • 3-5 strokov česna
 • 2 mala pora
 • 2 srednji čebuli
 • 450 g neolupljenega krompirja
 • 0,68 kg paradižnika
- Oglas -

Operemo in očistimo zelenjavo, olupimo le čebulo in česen, narežemo na večje kose in kuhamo 2 uri v 4 litrih destilirane vode. Vse skupaj spasiramo z ročno pasirko. v hladilniku pa zdrži 2 dni.

Nekaj napotkov:

 1. Zelišča in začimbe v prvih nekaj tednih niso priporočljiva, saj lahko motijo sam proces zdravljenja.  Zmerno se lahko uporablja:  piment, janež, lovorjev list, koriander, koper, koromač, muškatov cvet, majaron, rožmarin, žajbelj, žafran, pehtran, timijan, kislica.
 2. Pri kuhanju dodajajte čim manj vode, saj boste zaužili dovolj tekočine s 13 kozarci sveže stisnjenih sokov.
 3. Ržen kruh brez maščob in soli se lahko uživa samo po kompletnem obroku. Primer zajtrka: 250 ml pomarančnega soka, skleda kuhanih ovsenih kosmičev z nekaj sadja, medu in popečenim rženim kruhom. Za kosilo ali večerjo solate mešanega sadja in zelenjave, krožnik Hipokratove juhe, jabolčno/korenčkov sok, en pečen krompir,  sveže kuhana zelenjava, surovo ali dušeno sadje.
 4. 13 kozarcev sveže stisnjenih sokov je najpomembnejši element v terapiji, saj zaužijemo veliko živih encimov, vitaminov in mineralov. 250 ml svežega soka je potrebno zaužiti vsako uro 13 ur na dan. 4-6 kozarcev jabolčnega in korenčkovega soka, 2-4 kozarce zelenih sokov, za ostale kozarce pa kakšen drug sok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×