Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaHipokratova juha

Hipokratova juha

MORDA VAS ZANIMA

Hipokratovo juho (Gersonova terapija) se lahko uživa pred vsakim obrokom. Juha bo zdrav in dober obrok tudi za tiste, ki niste na Gersonovi terapiji in radi zdravo živite in uživate v različnih okusih.

 • Hipokratova juha3-4 stebla zelene ali 1 srednji gomolj zelene
 • 1 srednji koren peteršilja
 • 2 vejici peteršilja
 • 3-5 strokov česna
 • 2 mala pora
 • 2 srednji čebuli
 • 450 g neolupljenega krompirja
 • 0,68 kg paradižnika
- Oglas -

Operemo in očistimo zelenjavo, olupimo le čebulo in česen, narežemo na večje kose in kuhamo 2 uri v 4 litrih destilirane vode. Vse skupaj spasiramo z ročno pasirko. v hladilniku pa zdrži 2 dni.

Nekaj napotkov:

 1. Zelišča in začimbe v prvih nekaj tednih niso priporočljiva, saj lahko motijo sam proces zdravljenja.  Zmerno se lahko uporablja:  piment, janež, lovorjev list, koriander, koper, koromač, muškatov cvet, majaron, rožmarin, žajbelj, žafran, pehtran, timijan, kislica.
 2. Pri kuhanju dodajajte čim manj vode, saj boste zaužili dovolj tekočine s 13 kozarci sveže stisnjenih sokov.
 3. Ržen kruh brez maščob in soli se lahko uživa samo po kompletnem obroku. Primer zajtrka: 250 ml pomarančnega soka, skleda kuhanih ovsenih kosmičev z nekaj sadja, medu in popečenim rženim kruhom. Za kosilo ali večerjo solate mešanega sadja in zelenjave, krožnik Hipokratove juhe, jabolčno/korenčkov sok, en pečen krompir,  sveže kuhana zelenjava, surovo ali dušeno sadje.
 4. 13 kozarcev sveže stisnjenih sokov je najpomembnejši element v terapiji, saj zaužijemo veliko živih encimov, vitaminov in mineralov. 250 ml svežega soka je potrebno zaužiti vsako uro 13 ur na dan. 4-6 kozarcev jabolčnega in korenčkovega soka, 2-4 kozarce zelenih sokov, za ostale kozarce pa kakšen drug sok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×