[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AromaterapijaEterično olje ciprese: 7 najpomembnejših pozitivnih učinkov

Eterično olje ciprese: 7 najpomembnejših pozitivnih učinkov

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje ciprese vsebuje impresiven nabor koristnih snovi (kamfen, alfa- in betapinen, karen itn.). Tako gre za olje, ki lahko pomaga pri najrazličnejših težavah, povezanih z zdravjem in počutjem. Eterično olje ciprese pa je lahko obenem dragocen dodatek v vaši lepotni rutini. Preverite, pri čem vse si lahko pomagate s tem zanimivim eteričnim oljem …

- Oglas -

1. Spodbujanje rasti las

Naši lasje so vsakodnevno izpostavljeni najrazličnejšim negativnim vplivom (suh zrak, intenzivna toplota, agresivni izdelki za lase, škodljive snovi v zraku itn.), ki lahko upočasnijo njihovo rast, potencialna posledica tovrstnih dejavnikov pa je tudi čezmerno izpadanje las. S pomočjo eteričnega olja ciprese lahko vsaj deloma nevtralizirate negativne posledice in spodbudite rast las. Olje pomiri razdraženo lasišče in izboljša njegovo prekrvavljenost. Pred umivanjem las zmešajte osnovno olje, na primer olivno, in nekaj kapljic eteričnega olja ciprese, nato pa mešanico uporabite za masažo lasišča.

2. Pomoč pri krčnih žilah

Krčne žile so pogosto tesno povezane s slabo prekrvavitvijo. Eterično olje ciprese ne izboljša samo prekrvavljenosti lasišča, ampak je tudi nasploh koristno za spodbujanje prekrvavitve, posledično pa lahko pomaga tudi pri krčnih žilah. Če boste eterično olje uporabljali za blažitev težav s krčnimi žilami, ga morate pred uporabo prav tako zmešati z osnovnim oljem (ta napotek upoštevajte tudi pri drugih namenih uporabe, saj eteričnih olj na kožo ne smete nanašati nerazredčenih).

3. Blažitev simptomov anksioznosti

Aromaterapija z eteričnim oljem ciprese je ena od najboljših naravnih metod za ublažitev simptomov anksioznosti, kar vključuje tudi nespečnost. Pomaga pa lahko tudi pri spopadanju z vsakodnevnim stresom. Eterično olje ciprese lahko uporabite v kombinaciji z difuzorjem. Za aromaterapevtske učinke pa lahko poskrbi tudi doma pripravljeno mazilo z dodatkom eteričnega olja ciprese. Če ste nemirni ali če imate težave s spanjem, preprosto zmasirajte območje senc z manjšo količino mazila. Zagotovo boste že kmalu zaznali pozitivno spremembo.

4. Nevtralizacija neprijetnih vonjav in pomoč pri čezmernem znojenju

Znojenje je sicer zdravo, toda čezmerno znojenje (hiperhidroza) je lahko zelo neprijetno. Eterično olje ciprese naj bi bilo eden od najboljših naravnih pripravkov za ublažitev tovrstnih težav. Olje pa ni koristno samo za uravnavanje količine znoja, ampak lahko pomaga tudi pri nevtralizaciji neprijetnih vonjev. Tako gre za odličen dodatek doma izdelanim dezodorantom. Obenem pa ga lahko uporabite tudi pri izdelavi naravnih osvežilcev zraka.

- Oglas -

5. Pomoč pri čezmerno aktivnem mehurju

Eterično olje ciprese je lahko zelo koristno tudi za osebe, ki se spopadajo z čezmerno aktivnim mehurjem – težavo, ki je pogosto kriva za inkontinenco oziroma za težave z zadrževanjem urina. Redna, vsakodnevna masaža trebušnega predela z masažnim oljem, ki ste mu dodali nekaj kapljic eteričnega olja ciprese, lahko pomaga umiriti mehur, posledično pa ne boste več čutili nenehne potrebe po uriniranju.

6. Pozitiven vpliv na kožo

Kozmetični pripravki z dodatkom eteričnega olja ciprese lahko upočasnijo staranje kože. Zavrejo nastajanje gubic in pojavljanje drugih vidnih znakov staranja. Eterično olje je hkrati koristno v boju z aknami, saj se lahko pohvali s protibakterijskim delovanjem. Tako upočasni razmnoževanje bakterij, ki so pogosto krive za pojav aken. Zaradi antiseptičnih učinkov pa lahko eterično olje ciprese obenem poskrbi za hitrejše celjenje kože po poškodbah.

7. Pomoč pri hemoroidih

Z eteričnim oljem ciprese si lahko uspešno pomagate tudi pri spopadanju s hemoroidi. Olje namreč spodbudi krčenje žil, obenem pa poskrbi za ublažitev bolečine. Pred uporabo eterično olje ciprese zmešajte s poljubnim rastlinskim oljem, nato pa mešanico nanesite na prizadeto območje. Po približno 20 minutah izperite s toplo vodo in območje nežno osušite s čisto brisačo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×