Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
RubrikeOglasie-Miza – Inovativna pridobitev za vaše delovno okolje

e-Miza – Inovativna pridobitev za vaše delovno okolje

MORDA VAS ZANIMA

V današnjem času vse več časa preživimo za računalnikom, tako doma, kot tudi v službi. Prav zato imamo ogromno težav z bolečinami v hrbtnem in vratnem predelu. Do teh težav privede v večini primerov prav nepravilna drža med sedenjem, ki je posledica poceni in slabe pisarniške opreme, predvsem stolov in miz. Čeprav mnogi rešitve za odpravo nepravilne drže iščejo v dražjih stolih vam v tokratnem članku predstavljamo inovativno ergonomsko rešitev za odpravo težav pri delu na področju miz : e-Mizo. Le-ta namreč omogoča delo tako v sede kot tudi stoje, prilagodite pa jo lahko lastnim dimenzijam in tako zagotovite optimalno ergonomsko delovno mesto.

- Oglas -

Zagotavljanje optimalnega, ergonomskega delovnega mesta  je tesno povezano z motiviranostjo in produktivnostjo zaposlenih. Z ergonomskim delovnim mestom lahko preprečimo poškodbe mišično-kostnega sistema, ki so razlog za skorajda četrtino bolniških izostankov na delovnem mestu. Ergonomski delovni prostor je sestavljen iz pisarniškega stola, računalniškega zasloni in seveda tudi pisarniške mize. Neupoštevanje ergonomskih pravil privede do nepravilne drže na delovnem mestu, le-ta pa vpliva na vse dele telesa, od mišičja do sklepov in živčnega sistema. Predvsem čutimo utrujenost, nelagodje in bolečino pri delu.

Kaj je e-Miza?

e-Miza je najsodobnejša rešitev za prilagojeno in razgibano delovno mesto. Je elektronska visoko prilagodljiva ergonomska rešitev za izboljšanje počutja na delovnem mestu. Omogoča kombinirano delo v stoje in sede, kar je priporočeno s strani številnih ortopedov.

Krasi jo enostavna nastavitev višine, saj jo namesto napornega plazenja pod mizo nastavimo zgolj z pritiskom na gumb. e-Miza pa omogoča nastavitev optimalne višine tudi brezžično preko telefona, saj z njo lahko upravljamo preko aplikacije za pametne telefone s pomočjo bluetooth povezave. Njena funkcionalnost je precej preprosta, pritisk na simbol – zniža višino mize, medtem, ko simbol + zviša našo mizo. Višino mize lahko spreminjate brez skrbi, da bi pretekle nastavitve pozabili, saj e-Miza omogoča nastavitev treh spominskih točk, ki shranijo nastavljeno optimalno višino in jih lahko uporabite kadarkoli želite višino e-Mize poenostaviti nazaj na že prej nastavljeno višino.

e-miza

Kako e-Miza izboljša počutje na delovnem mestu?

Glavna prednost e-Mize je ta, da omogoča delo tako v sede, kot tudi v stoje. Slednje nam lahko drastično izboljša počutje na delovnem mestu, saj po besedah strokovnjakov iz univerze Harvard delo v stoje zmanjšuje bolečine, povečuje porabo kalorij, aktivnost mišic, prav tako pa delo v stoje pripomore do hitrejše vrnitve našega krvnega tlaku v normalno stanje. Posledica tega so boljše počutje in izboljšana koncentracija, ki privede do povečane produktivnosti na delovnem mestu. e-Miza torej preprečuje nastanek bolečin v vratnem, hrbtnem in ramenskem delu, kar dolgoročno privede do manjšega izostanka zaposlenih.

Kako do e-Mize?

- Oglas -

e-Mizo je na voljo v več različnih dimenzijah in barvah miznih plošč. Mogoča pa je tudi izdelava prilagojenih rešitev za električne kable, flip flop rele za kable. Za popolno prilagoditev pa lahko poskrbite z izdelavo unikatnih lesenih in steklenih plošč, ki jih lahko dopolnite z lastnim 3D motivom ali logotipom. Če pa ploščo za mizo že imate, pa je možen tudi nakup zgolj e-podnožja brez plošče.

Za več informacij o e-Mizi kliknite na sledečo povezavo: www.e-miza.si

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×