Spet eden od receptov, ki ga vsak ustvarjalec lahko spremeni po svoje. Jabolka nadomestimo s hruškami, orehe z lešniki, ovsene kosmiče s pirinimi … Sladico pripravimo hitro in enostavno in jo pojemo še toplo ali ohlajeno. Čas priprave: 60 minut.
- Oglas -
Posebni pripomočki:
4 manjši modelčki iz nepregornega stekla ali eden večji
Sestavine za 4 osebe:
- Oglas -
Dušena jabolka:
- 4 večja, kisla jabolka
- 40 g rjavega sladkorja
- Naribana lupinica polovice limone iz ekološke pridelave
- Sok pol limone
Drobtinice:
- 40 g rastlinske margarine (lahko jo nadomestite z maslom ali gheejem)
- 40 g rjavega sladkorja
- 40 g pirine moke
- 40 g ovsenih kosmičev
- 40 g mletih orehov
- ščepec soli
- malo cimeta
- Oglas -
Priprava
- Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Stresemo jih v kozico, posladkamo in dodamo limono. Dušimo približno 15 minut, da se jabolka zmehčajo in da povre voda, ki so jo jabolka spustila.
- Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
- Za drobtinice s prsti zmešamo vse sestavine.
- Dušena jabolka nadevamo v posodice in prekrijemo z drobtinicami.
- Postavimo v pečico in pečemo 30 minut oz. dokler se drobtinice zlato ne obarvajo.
- Oglas -