Dušena jabolka z orehovimi drobtinicami

    Spet eden od receptov, ki ga vsak ustvarjalec lahko spremeni po svoje. Jabolka nadomestimo s hruškami, orehe z lešniki, ovsene kosmiče s pirinimi … Sladico pripravimo hitro in enostavno in jo pojemo še toplo ali ohlajeno. Čas priprave: 60 minut.

    Pečena jabolka

    Posebni pripomočki:
    4 manjši modelčki iz nepregornega stekla ali eden večji

    Sestavine za 4 osebe:

    Dušena jabolka:

    • 4 večja, kisla jabolka
    • 40 g rjavega sladkorja
    • Naribana lupinica polovice limone iz ekološke pridelave
    • Sok pol limone

     

    Drobtinice:

    • 40 g rastlinske margarine (lahko jo nadomestite z maslom ali gheejem)
    • 40 g rjavega sladkorja
    • 40 g pirine moke
    • 40 g ovsenih kosmičev
    • 40 g mletih orehov
    • ščepec soli
    • malo cimeta

     

    Priprava

    1. Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Stresemo jih v kozico, posladkamo in dodamo limono. Dušimo približno 15 minut, da se jabolka zmehčajo in da povre voda, ki so jo jabolka spustila.
    2. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
    3. Za drobtinice s prsti zmešamo vse sestavine.
    4. Dušena jabolka nadevamo v posodice in prekrijemo z drobtinicami.
    5. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut oz. dokler se drobtinice zlato ne obarvajo.
    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Dušena jabolka z orehovimi drobtinicami
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte