Spet eden od receptov, ki ga vsak ustvarjalec lahko spremeni po svoje. Jabolka nadomestimo s hruškami, orehe z lešniki, ovsene kosmiče s pirinimi … Sladico pripravimo hitro in enostavno in jo pojemo še toplo ali ohlajeno. Čas priprave: 60 minut.

Pečena jabolka

Posebni pripomočki:
4 manjši modelčki iz nepregornega stekla ali eden večji

Sestavine za 4 osebe:

Dušena jabolka:

  • 4 večja, kisla jabolka
  • 40 g rjavega sladkorja
  • Naribana lupinica polovice limone iz ekološke pridelave
  • Sok pol limone

 

Drobtinice:

  • 40 g rastlinske margarine (lahko jo nadomestite z maslom ali gheejem)
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 40 g pirine moke
  • 40 g ovsenih kosmičev
  • 40 g mletih orehov
  • ščepec soli
  • malo cimeta

 

Priprava

  1. Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Stresemo jih v kozico, posladkamo in dodamo limono. Dušimo približno 15 minut, da se jabolka zmehčajo in da povre voda, ki so jo jabolka spustila.
  2. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
  3. Za drobtinice s prsti zmešamo vse sestavine.
  4. Dušena jabolka nadevamo v posodice in prekrijemo z drobtinicami.
  5. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut oz. dokler se drobtinice zlato ne obarvajo.
Povzetek
recipe image
Ime recepta
Dušena jabolka z orehovimi drobtinicami
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)