Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaDušena jabolka z orehovimi drobtinicami

Dušena jabolka z orehovimi drobtinicami

MORDA VAS ZANIMA

Spet eden od receptov, ki ga vsak ustvarjalec lahko spremeni po svoje. Jabolka nadomestimo s hruškami, orehe z lešniki, ovsene kosmiče s pirinimi … Sladico pripravimo hitro in enostavno in jo pojemo še toplo ali ohlajeno. Čas priprave: 60 minut.

- Oglas -

Pečena jabolka

Posebni pripomočki:
4 manjši modelčki iz nepregornega stekla ali eden večji

Sestavine za 4 osebe:

Dušena jabolka:

  • 4 večja, kisla jabolka
  • 40 g rjavega sladkorja
  • Naribana lupinica polovice limone iz ekološke pridelave
  • Sok pol limone
- Oglas -

 

Drobtinice:

  • 40 g rastlinske margarine (lahko jo nadomestite z maslom ali gheejem)
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 40 g pirine moke
  • 40 g ovsenih kosmičev
  • 40 g mletih orehov
  • ščepec soli
  • malo cimeta

 

Priprava

  1. Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Stresemo jih v kozico, posladkamo in dodamo limono. Dušimo približno 15 minut, da se jabolka zmehčajo in da povre voda, ki so jo jabolka spustila.
  2. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
  3. Za drobtinice s prsti zmešamo vse sestavine.
  4. Dušena jabolka nadevamo v posodice in prekrijemo z drobtinicami.
  5. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut oz. dokler se drobtinice zlato ne obarvajo.
Prejšnji članekLahko HIV ustavijo banane?
Naslednji članekPomlad kliče na vrt

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×