Dušena jabolka z orehovimi drobtinicami

Spet eden od receptov, ki ga vsak ustvarjalec lahko spremeni po svoje. Jabolka nadomestimo s hruškami, orehe z lešniki, ovsene kosmiče s pirinimi … Sladico pripravimo hitro in enostavno in jo pojemo še toplo ali ohlajeno. Čas priprave: 60 minut.

Pečena jabolka

Posebni pripomočki:
4 manjši modelčki iz nepregornega stekla ali eden večji

Sestavine za 4 osebe:

Dušena jabolka:

  • 4 večja, kisla jabolka
  • 40 g rjavega sladkorja
  • Naribana lupinica polovice limone iz ekološke pridelave
  • Sok pol limone

 

Drobtinice:

  • 40 g rastlinske margarine (lahko jo nadomestite z maslom ali gheejem)
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 40 g pirine moke
  • 40 g ovsenih kosmičev
  • 40 g mletih orehov
  • ščepec soli
  • malo cimeta

 

Priprava

  1. Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Stresemo jih v kozico, posladkamo in dodamo limono. Dušimo približno 15 minut, da se jabolka zmehčajo in da povre voda, ki so jo jabolka spustila.
  2. Pečico ogrejemo na 175 stopinj.
  3. Za drobtinice s prsti zmešamo vse sestavine.
  4. Dušena jabolka nadevamo v posodice in prekrijemo z drobtinicami.
  5. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut oz. dokler se drobtinice zlato ne obarvajo.

Povzetek
Ime recepta
Dušena jabolka z orehovimi drobtinicami
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)
DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.