Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
ŽivaliTudi domače živali izumirajo

Tudi domače živali izumirajo

MORDA VAS ZANIMA

Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) je pozvala države k večjim prizadevanjem za ohranjanje in izboljšanje genske raznolikosti pasem v živinoreji. Leta 2007 je 191 držav na prvi FAO mednarodni tehnični konferenci o živalskih genskih virih za prehrano in kmetijstvo v Interlaknu v Švici sprejelo globalni načrt ukrepov, ki izhajajo iz Svetovnega poročila o stanju živalskih genskih virov za prehrano in kmetijstvo.
Domače živali in živinaPo trenutnih podatkih se tri leta po sprejetju tega dokumenta na mesec izgubi po ena živalska pasma, 20 odstotkov vseh pasem je na robu izumrtja, med njimi nekatere vrste kokoši, nojev in oslov. Le deset držav od 191 je v tem času že oblikovalo nacionalne strategije za ohranjanje živalskih genskih virov in jih tudi izvajajo, 28 držav pa te strategije še vpeljuje. Izgubljanje biotske raznovrstnosti pri posameznih vrstah domačih živali in erozija genskih virov ne ogrožata le prehranske varnosti potrošnikov, ampak tudi trajnostni razvoj ter preživetje podeželskega prebivalstva. Ohranjena raznolikost živalskih genskih virov za prehrano in kmetijstvo lahko omogoči kmetovalcem, da bodo kos izzivom zaradi spremenjenih pogojev kmetovanja ter sprememb okolja,vključno s podnebnimi, poudarja FAO.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×