fbpx
Domov Živali Tudi domače živali izumirajo

Tudi domače živali izumirajo

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) je pozvala države k večjim prizadevanjem za ohranjanje in izboljšanje genske raznolikosti pasem v živinoreji. Leta 2007 je 191 držav na prvi FAO mednarodni tehnični konferenci o živalskih genskih virih za prehrano in kmetijstvo v Interlaknu v Švici sprejelo globalni načrt ukrepov, ki izhajajo iz Svetovnega poročila o stanju živalskih genskih virov za prehrano in kmetijstvo.
Domače živali in živinaPo trenutnih podatkih se tri leta po sprejetju tega dokumenta na mesec izgubi po ena živalska pasma, 20 odstotkov vseh pasem je na robu izumrtja, med njimi nekatere vrste kokoši, nojev in oslov. Le deset držav od 191 je v tem času že oblikovalo nacionalne strategije za ohranjanje živalskih genskih virov in jih tudi izvajajo, 28 držav pa te strategije še vpeljuje. Izgubljanje biotske raznovrstnosti pri posameznih vrstah domačih živali in erozija genskih virov ne ogrožata le prehranske varnosti potrošnikov, ampak tudi trajnostni razvoj ter preživetje podeželskega prebivalstva. Ohranjena raznolikost živalskih genskih virov za prehrano in kmetijstvo lahko omogoči kmetovalcem, da bodo kos izzivom zaradi spremenjenih pogojev kmetovanja ter sprememb okolja,vključno s podnebnimi, poudarja FAO.

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×