Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
ŽivaliTudi domače živali izumirajo

Tudi domače živali izumirajo

MORDA VAS ZANIMA

Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) je pozvala države k večjim prizadevanjem za ohranjanje in izboljšanje genske raznolikosti pasem v živinoreji. Leta 2007 je 191 držav na prvi FAO mednarodni tehnični konferenci o živalskih genskih virih za prehrano in kmetijstvo v Interlaknu v Švici sprejelo globalni načrt ukrepov, ki izhajajo iz Svetovnega poročila o stanju živalskih genskih virov za prehrano in kmetijstvo.
Domače živali in živinaPo trenutnih podatkih se tri leta po sprejetju tega dokumenta na mesec izgubi po ena živalska pasma, 20 odstotkov vseh pasem je na robu izumrtja, med njimi nekatere vrste kokoši, nojev in oslov. Le deset držav od 191 je v tem času že oblikovalo nacionalne strategije za ohranjanje živalskih genskih virov in jih tudi izvajajo, 28 držav pa te strategije še vpeljuje. Izgubljanje biotske raznovrstnosti pri posameznih vrstah domačih živali in erozija genskih virov ne ogrožata le prehranske varnosti potrošnikov, ampak tudi trajnostni razvoj ter preživetje podeželskega prebivalstva. Ohranjena raznolikost živalskih genskih virov za prehrano in kmetijstvo lahko omogoči kmetovalcem, da bodo kos izzivom zaradi spremenjenih pogojev kmetovanja ter sprememb okolja,vključno s podnebnimi, poudarja FAO.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×