Zdravje & prehranaDomač antibiotik iz kurkume in medu

Domač antibiotik iz kurkume in medu

MORDA VAS ZANIMA

Kurkuma v prahu ni samo okusna začimba, ki jo lahko domiselno uporabimo v kuhinji. V njej se skriva aktivna sestavina kurkumin, ki deluje kot naravni antibiotik. Njegov učinek bomo v kombinaciji z medom še povečali – pripravili bomo naravno zdravilo, ki deluje protivnetno, krepi imunski sistem ter uničuje bakterije in viruse.

- Oglas -

Kurkumin je močan antioksidant, ki ima več kot 150 dokazanih terapevtskih učinkov – med njimi je tudi protirakavo delovanje. Kurkumin namreč – tako kot rak – deluje na ravni DNK. Dokazano zavira rast tumorjev in metastaz pri raku na dojki, varuje črevesje pred poškodbami prostih radikalov in zavira širitev spremenjenih celic po telesu.

Študije so pokazale, da ima kurkumin terapevtski učinek na pljuča, jetra, prebavni, živčni in srčno-žilni sistem. Poleg tega deluje proti vnetnim in avtoimunskim boleznim ter lahko zdravi Alzheimerjevo bolezen.

Kurkumo v prahu lahko na enostaven način uživamo skupaj z medom, ki je prav tako zelo močno naravno zdravilo. Deluje antibakterijsko in pospešuje celjenje.

Za pripravo domačega antibiotika potrebujemo:

  • 100 gramov surovega medu,
  • 1 žlico kurkume v prahu.

Oboje zmešamo v čistem steklenem kozarcu.

- Oglas -

Uporaba:

Zdravilo jemljemo tri dni, ko začutimo simptome prehlada ali gripe. Uživamo ga na sledeč način (med dnevom): prvi dan po pol žlice vsako uro, drugi dan enako količino na vsaki dve uri, tretji dan pa enako količino trikrat na dan.

Dobro je, da zdravila ne pogoltnemo takoj, ampak ga nekaj časa zadržimo v ustih, dokler se ne stopi. Veliko ljudi, ki je preizkusilo to domače zdravilo, je poročalo, da so simptomi gripe ali prehlada izginili že po treh dneh. Uživamo ga lahko tudi zmešanega s čajem ali mlekom.

NAJNOVEJŠE