0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikePredstavljamoDobro zame, dobro za okolje

Dobro zame, dobro za okolje

Izbrati ekološko pridelano hrano prinaša koristi tako za nas ljudi kot za naše okolje. Prednosti ekološke pridelave so, da le-ta zagotavlja visokokakovostno hrano z bogato prehransko vrednostjo, poleg tega pa ekološki način pridelave spoštuje naravne življenjske cikle, minimizira človekov vpliv na okolje in najbolj vpliva na trajnostno gospodarjenje z neobnovljivimi naravnimi viri.

Pri ekološkem načinu kmetovanja je prepovedana uporaba lahko topnih mineralnih gnojil, kemično sintetiziranih fitofarmacevtskih sredstev (pesticidov), gensko spremenjenih organizmov in proizvodov, pridobljenih iz teh organizmov, ter različnih regulatorjev rasti. Ostankov teh snovi v pridelkih ali živilih zato ni mogoče pričakovati.

Ekološko kmetijstvo tudi  najbolj vpliva na trajnostno gospodarjenje z neobnovljivimi naravnimi viri ter uveljavljanje načela dobrobiti živali oziroma živalskim vrstam in pasmam prilagojeno rejo.

V skrbi za zagotavljanje široke ponudbe izdelkov ekološkega izvora v Mercatorju ponujajo tudi izdelke lastne blagovne znamke Bio Zone. Na voljo je več kot 100 izdelkov, ki so primerni za različne življenjske stile in potrebe: od zelo kakovostnih mlečnih izdelkov do rastlinskih izdelkov, primernih tudi za vegane. Posebno pozornost posvečajo tudi izvoru izdelkov.

Izdelki iz ekološke pridelave so pod strogim nadzorom. Posebej so zato v Mercatorju ponosni na njihovo sveže nehomogenizirano pasterizirano bio mleko iz Posočja, ki si je prislužilo naziv »zmagovalec testa« Zveze potrošnikov Slovenije.

Poleg bio izdelkov so v svojo ponudbo vpeljali tudi izdelke brez laktoze Free Zone, za vse ki morajo ali želijo iz svoje prehrane izločiti laktozo.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -