0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliDelfini reševalce opozorili na pogrešanega plavalca, ki je bil že 12 ur...

Delfini reševalce opozorili na pogrešanega plavalca, ki je bil že 12 ur v morju

MORDA VAS ZANIMA

Skupina delfinov je rešila življenje plavalcu, ki so ga valovi odplavili stran od obale Irske. Reševalce, ki so pogrešanega iskali, je pritegnila skupina delfinov, ki so se obnašali nekoliko nenavadno. To jih je pripeljalo do plavalca, ki so ga srečno, sicer precej premraženega potegnili iz vode.

- Oglas -

Skupina delfinov je pred nekaj dnevi pomagala reševalni skupini Kraljeve nacionalne ustanove za reševanje iz vode pri iskanju pogrešanega plavalca. Kljub temu, da je 12 ur preživel v vodi, je fantu uspelo preživeti. Odkrili so ga reševalci prostovoljci, obkroženega z majhno skupino velikih delfinov, poroča BBC.

Delfini

»Ob 20.30 je posadka prostovoljnega rešilnega čolna opazila skupino delfinov z glavo nad vodo približno dve milji in pol od plaže Castlegregory,« so povedali reševalci. “Plavalec je bil pri zavesti in reševalci so ga hitro potegnil iz vode na rešilni čoln ter poslal na zdravljenje v pristanišče Fenit.”

Moški, ki ni navedel svojega imena, je reševalni ekipi povedal, da namerava odplavati do majhnega skalnatega otoka, pet milj od obale, kjer so tudi našli njegova oblačila. Po tem ko je nekaj obiskovalcev na plaži več ur opazovalo moška zapuščena oblačila, so poklicali policijo in reševalce ter sprožili isklano akcijo.

- Oglas -

Moški je bil le “podhlajen in utrujen”, kar je bila posledica 12-urne izpostavljenosti vodi, vendar bo kmalu okreval. Po podatkih Irish Whale and Dolphin Group so to vrsto delfinov ob irski obali opazovali šele od leta 2019. Reševalci pravijo, da je imel plavalec izjemno srečo, da so ga našli živega.

“Ko smo ga opazili, je okrog njega plavalo veliko delfinov,” je lokalnim medijem povedal reševalec Finbarr O’Connell.
“Morda so mu kakorkoli pomagali: kdo ve?! Kljub temu je bil to res srečen fant.”

.

NAJNOVEJŠE