0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliDel dohodnine in star papir – pomoč, ki nič ne stane

Del dohodnine in star papir – pomoč, ki nič ne stane

MORDA VAS ZANIMA

zbiranje papirjaVsakdo, ki želi podpreti prizadevanja za boljši jutri živali, lahko to stori na način, ki ga nič ne stane: z namenitvijo dela dohodnine in z zbiranjem starega papirja. Društvo za zaščito živali Ljubljana (DZZŽ LJ) namreč že enajstč vabi k sodelovanju pri akciji zbiranja papirja “Pomagajmo naravi in osrečimo živali”. Akcijo, ki poteka že od leta 2008, društvo junija posvet svetovnemu dnevu varstva okolja, oktobra pa svetovnemu dnevu živali. V vseh akcijah je zbralo več kot 140 ton papirja, od tega približno 31 ton na lanski junijski akciji.

- Oglas -

Cilj tokratne akcije je zbrat čim večjo količino odpadnega papirja, ki bo po finančni vrednost pripomogla k lažjemu uresničevanju društvenega poslanstva in ciljev, del zbranih sredstev pa bo letos namenjenih dejavnostm Zavoda Kosovir. Zavod se ukvarja predvsem s problematko eksotčnih živali, ki se v zadnjem času vse pogosteje znajdejo v vlogi domačih ljubljenčkov, rezultat pogosto nepremišljene odločitve pa je vedno več neprimerno oskrbljenih in zavrženih živali. Poleg ozaveščanja si zavod prizadeva za ustanovitev zavetšča, ki se bo ukvarjalo s temi živalskimi vrstami.

Kje oddati papir?

Odpadni papir bo mogoče oddat v soboto, 8. junija 2013, med 8. in 18. uro na parkirišču pred Centrom Vič Ljubljana (Jamova c. 105), kjer bo stal zabojnik za papir podjetja Gorenje Surovina, na lokaciji pa bo tudi društvena stojnica. Društvo bo ob tej priložnost zbiralo hrano za prostoživeče mačke in opremo za živali v zavetščih, s priboljški pa bo nagradilo vse mačje in pasje pridneže, ki bodo spremljali svoje skrbnike ob oddaji papirja.

Tudi tokrat bodo prostovoljcem priskočili na pomoč gasilci iz Gasilske brigade Ljubljana, ki na akciji že drugo leto pridno vihajo rokave za pomoč živalim in okolju, akcije pa se bodo znova udeležili tudi fantje iz organizacije Mister Slovenia. V društvu se iz srca zahvaljujejo vsem, ki bodo zavihali rokave tudi sami in se jim pridružili pri zbiranju.

.

NAJNOVEJŠE