Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.
ŽivaliDel dohodnine in star papir – pomoč, ki nič ne stane

Del dohodnine in star papir – pomoč, ki nič ne stane

MORDA VAS ZANIMA

zbiranje papirjaVsakdo, ki želi podpreti prizadevanja za boljši jutri živali, lahko to stori na način, ki ga nič ne stane: z namenitvijo dela dohodnine in z zbiranjem starega papirja. Društvo za zaščito živali Ljubljana (DZZŽ LJ) namreč že enajstč vabi k sodelovanju pri akciji zbiranja papirja “Pomagajmo naravi in osrečimo živali”. Akcijo, ki poteka že od leta 2008, društvo junija posvet svetovnemu dnevu varstva okolja, oktobra pa svetovnemu dnevu živali. V vseh akcijah je zbralo več kot 140 ton papirja, od tega približno 31 ton na lanski junijski akciji.

- Oglas -

Cilj tokratne akcije je zbrat čim večjo količino odpadnega papirja, ki bo po finančni vrednost pripomogla k lažjemu uresničevanju društvenega poslanstva in ciljev, del zbranih sredstev pa bo letos namenjenih dejavnostm Zavoda Kosovir. Zavod se ukvarja predvsem s problematko eksotčnih živali, ki se v zadnjem času vse pogosteje znajdejo v vlogi domačih ljubljenčkov, rezultat pogosto nepremišljene odločitve pa je vedno več neprimerno oskrbljenih in zavrženih živali. Poleg ozaveščanja si zavod prizadeva za ustanovitev zavetšča, ki se bo ukvarjalo s temi živalskimi vrstami.

Kje oddati papir?

Odpadni papir bo mogoče oddat v soboto, 8. junija 2013, med 8. in 18. uro na parkirišču pred Centrom Vič Ljubljana (Jamova c. 105), kjer bo stal zabojnik za papir podjetja Gorenje Surovina, na lokaciji pa bo tudi društvena stojnica. Društvo bo ob tej priložnost zbiralo hrano za prostoživeče mačke in opremo za živali v zavetščih, s priboljški pa bo nagradilo vse mačje in pasje pridneže, ki bodo spremljali svoje skrbnike ob oddaji papirja.

Tudi tokrat bodo prostovoljcem priskočili na pomoč gasilci iz Gasilske brigade Ljubljana, ki na akciji že drugo leto pridno vihajo rokave za pomoč živalim in okolju, akcije pa se bodo znova udeležili tudi fantje iz organizacije Mister Slovenia. V društvu se iz srca zahvaljujejo vsem, ki bodo zavihali rokave tudi sami in se jim pridružili pri zbiranju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×