0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & Energija6 trikov, ki vam prihranijo čas pri čiščenju kuhinje

6 trikov, ki vam prihranijo čas pri čiščenju kuhinje

MORDA VAS ZANIMA

Je čiščenje kuhinje za vas eno najbolj zoprnih gospodinjskih opravil? Se vam zdi, da vam ukvarjanje s kuhinjo vzame mnogo preveč časa, ki bi ga raje posvetili prijetnejšim dejavnostim? Čeprav vam na žalost ne moremo ponuditi čudežne rešitve, ki bi poskrbela, da se vam ne bi bilo treba nikoli več ukvarjati s čiščenjem kuhinje, pa imamo za vas nekaj zelo uporabnih trikov oziroma nasvetov, s pomočjo katerih lahko prihranite kar precej časa in energije …

- Oglas -

1. Police hladilnika lahko operete kar v pomivalnem stroju

Čiščenje hladilnika je pogosto eno najbolj zamudnih opravil v kuhinji. V osnovi je pomembno predvsem to, da skrbite za redno odstranjevanje živil, ki so se morda pokvarila. Tako preprečite nastajanje trdovratnih madežev, ki bi jih bilo zelo težko odstraniti, in širjenje neprijetnih vonjav po notranjosti hladilnika. Delo pa si lahko še nekoliko olajšate s pomočjo pomivalnega stroja. Namesto da čistite vsako polico posebej, jih občasno preprosto odstranite in jih operite v pomivalnem stroju.

2. Očistite mikrovalovno pečico s pomočjo limone

Ko boste naslednjič potrebovali sveže iztisnjen limonin sok, malce počakajte, preden zavržete ostanke tega sadeža. Pred tem jih lahko namreč uporabite za čiščenje notranjosti mikrovalovne pečice, ki je prav tako eno tistih opravil, ki se jih večina loti s precejšnjo muko. Namesto da se lotite drgnjenja oziroma ročnega odstranjevanja zasušene umazanije, v mikrovalovno pečico položite obe ožeti polovici limone, ki ju nato krajši čas segrevajte. Limonina para bo opravila precej težaškega dela namesto vas, pečica pa bo prijetno odišavljena. Na koncu morate le še rahlo zbrisati notranjost z vlažno krpo in videti bo kot nova.

Čiščenje kuhinje s parnim čistilnikom
Marsikatero površino lahko očistite tudi s parnim čistilnikom.

3. Za čiščenje pomivalnega stroja uporabite alkoholni kis

Se je v pomivalnem stroju nabralo že precej vodnega kamna? Podobno kot pri čiščenju vodnega kamna nasploh si lahko tudi tu pomagate z alkoholnim kisom. Ob naslednjem zagonu pomivalnega stroja na zgornjo polico položite skledo oziroma lonec, napolnjen s kisom. Nato vklopite pomivalni stroj in kis bo poskrbel za zelo učinkovito odstranjevanje sledov vodnega kamna.

- Oglas -

4. Uporabite »čudežno pasto« za čiščenje pečice

Čeprav so mnoga kuhinjska opravila precej naporna in čeprav vam vzamejo kar nekaj časa, se večina izmed vas najbrž strinja, da se lahko le redko katero opravilo kosa s čiščenjem klasične pečice. Zagotovo gre za eno najbolj osovraženih kuhinjskih opravil, a na srečo imamo tudi tu za vas zelo uporaben trik. Svetujemo vam, da uporabite pasto, izdelano iz sode bikarbone in vode. Presenečeni boste nad tem, kako učinkovito lahko ta preprosta mešanica odstrani trdovratno umazanijo. Sodi bikarboni preprosto dodajte toliko vode, da dobite gosto pasto, s katero nato premažite notranjost pečice. Počakajte, da paste učinkuje čez noč, nato pa zjutraj zbrišite pečico, ki se bo svetila, kot bi bila povsem nova!

5. Pomagajte si s parnim čistilnikom

Imate doma parni čistilnik? Gre za pripomoček, ki ga običajno uporabljamo predvsem v kopalnici, vendar je lahko zelo uporaben tudi v kuhinji. Povsod tam, kjer bi bilo sicer potrebno naporno ročno drgnjenje, si preprosto pomagajte s parnim čistilnikom – delo bo tako opravljeno bistveno hitreje, predvsem pa z manj napora.

6. Umazano posodo vedno odmočite

V primeru, da posodo pogosto pomivate ročno, vam svetujemo, da imate ob pomivalnem koritu plastično kad z milnico. Tako lahko posodo, ki je ne nameravate pomiti takoj, vsaj odmočite. Čeprav pomivanja posode običajno ne prištevamo k »čiščenju kuhinje«, bi ga verjetno morali, saj gre za nujno kuhinjsko opravilo, ki nam lahko vzame precej časa. Tako je vsekakor zelo priporočljivo, da si pomagate z opisanim trikom – če se na posodi zasušijo ostanki hrane, boste namreč za to opravilo porabili še precej več časa, kot bi ga sicer.

.

NAJNOVEJŠE