Bučni čatni – shranek iz buč

    Bučni čatni je t.i. shranek iz buč ali vložene buče z dodatki, ki jih shranimo v kozarce za ozimnico. Ravno zdaj je čas shranjevanja buč, zato smo izbrskali tale recept.

    Vložene bučeSestavine:

    • 2,5 kg na kocke narezanih buč (meso buče mora biti rumeno)
    • 1,5 kg grobo sesekljanih jabolk
    • 15 dag na tanke trakce narezane ingverjeve korenine
    • 3 – 4 na drobno narezani čiliji (po želji, jaz dam rdečo papriko)
    • 3 žlice svežih gorčičnih semen
    • 2 l jabolčnega kisa
    • 1 kg rjavega sladkorja
    • 2 žlici soli

    Postopek:

    1. Vse sestavine, razen soli in sladkorja, damo v posodo in jih dobro premešamo, zavremo in pustimo vreti 20 – 30 minut, dokler se buča ne zmehča.
    2. Dodamo sladkor in sol, znova zavremo in zmešamo. Pustimo narahlo vreti cca. eno uro, medtem večkrat premešamo, da se zmes zgosti in večina tekočine povre!
    3. Zmes nadevamo v sterilizirane kozarce in jih zapremo!

     

    Povejte svoje mnenje - kometirajte