Bučni čatni je t.i. shranek iz buč ali vložene buče z dodatki, ki jih shranimo v kozarce za ozimnico. Ravno zdaj je čas shranjevanja buč, zato smo izbrskali tale recept.
- Oglas -
Sestavine:
- 2,5 kg na kocke narezanih buč (meso buče mora biti rumeno)
- 1,5 kg grobo sesekljanih jabolk
- 15 dag na tanke trakce narezane ingverjeve korenine
- 3 – 4 na drobno narezani čiliji (po želji, jaz dam rdečo papriko)
- 3 žlice svežih gorčičnih semen
- 2 l jabolčnega kisa
- 1 kg rjavega sladkorja
- 2 žlici soli
Postopek:
- Vse sestavine, razen soli in sladkorja, damo v posodo in jih dobro premešamo, zavremo in pustimo vreti 20 – 30 minut, dokler se buča ne zmehča.
- Dodamo sladkor in sol, znova zavremo in zmešamo. Pustimo narahlo vreti cca. eno uro, medtem večkrat premešamo, da se zmes zgosti in večina tekočine povre!
- Zmes nadevamo v sterilizirane kozarce in jih zapremo!
- Oglas -