Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaBučni čatni – shranek iz buč

Bučni čatni – shranek iz buč

MORDA VAS ZANIMA

Bučni čatni je t.i. shranek iz buč ali vložene buče z dodatki, ki jih shranimo v kozarce za ozimnico. Ravno zdaj je čas shranjevanja buč, zato smo izbrskali tale recept.

- Oglas -

Vložene bučeSestavine:

  • 2,5 kg na kocke narezanih buč (meso buče mora biti rumeno)
  • 1,5 kg grobo sesekljanih jabolk
  • 15 dag na tanke trakce narezane ingverjeve korenine
  • 3 – 4 na drobno narezani čiliji (po želji, jaz dam rdečo papriko)
  • 3 žlice svežih gorčičnih semen
  • 2 l jabolčnega kisa
  • 1 kg rjavega sladkorja
  • 2 žlici soli

Postopek:

  1. Vse sestavine, razen soli in sladkorja, damo v posodo in jih dobro premešamo, zavremo in pustimo vreti 20 – 30 minut, dokler se buča ne zmehča.
  2. Dodamo sladkor in sol, znova zavremo in zmešamo. Pustimo narahlo vreti cca. eno uro, medtem večkrat premešamo, da se zmes zgosti in večina tekočine povre!
  3. Zmes nadevamo v sterilizirane kozarce in jih zapremo!

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×