Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaBolečine v vratu in ramenih

Bolečine v vratu in ramenih

MORDA VAS ZANIMA

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zbudili z bolečinami v vratu ali ramenih? Verjetno ste spali v čudnem položaju, zjutraj pa ste čutili posledice. Tudi več ur trajajoče delo na računalniku ima lahko za posledice tovrstne bolečine, ki nastanejo zaradi dolgotrajnega nespremenjenega položaja. Preverite, na kakšen način si lahko pomagate kar sami.

- Oglas -

Bolečine v vratu in ramenih

Prva pomoč s toploto

Mnogi med nami imamo doma grelno blazino, lahko pa uporabimo tudi steklenico z vročo vodo ali vročo brisačo. Toplota pomaga ublažiti bolečine na prizadetem mestu, zmanjša napetost v mišicah, pomaga pri okrnelih sklepih in pospeši celjenje. Tudi 20-minutna vroča kopel vam bo pomagala.

Masaža

Če nimate nikogar, ki bi vas zmasiral, to lahko storite kar sami. S prsti pet minut enakomerno in ne preveč močno pritiskajte na boleče mesto. Postopek ponovite do petkrat na dan in bolečine bodo konec dneva že precej manjše. Pri masaži lahko uporabite sivkino olje, ki ima precejšnje sprostitvene učinke.

Raztezajte se

Če imate probleme z bolečinami v ramenih, vzemite v roko 400-gramsko konzervo, nato pa se sklonite tako, da bodo noge iztegnjene, obremenjena roka pa bo visela prosto navzdol. Ramenske mišice sprostite, z roko pa narišite navidezno osmico. Vajo ponovite petnajstkrat, nato enako storite še z drugo roko. Z vsakodnevnim raztezanjem boste pravzaprav naredili še največ, saj boste le tako ohranili primerno moč in prožnost ramenskih mišic. Tako bo možnost, da se boste “zaležali” in se zbudili z bolečinami v ramenih in vratu, precej manjša.

- Oglas -

Poskusite lahko tudi z joga vajami, ki smo jih pripravili za vas in jih lahko izvajate na delovnem mestu:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×