Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Dom & energijaBodite eko tudi pri barvanju pirhov

Bodite eko tudi pri barvanju pirhov

MORDA VAS ZANIMA

Tik pred vrati so velikonočni prazniki, katerih zaščitni znak so seveda pisani in igrivi pirhi. Ne glede na to, ali ta verski praznik na veliko praznujete ali ne, zagotovo ste se že kdaj poigrali z barvami in ustvarili pisanice. Ste vedeli, da lahko pirhe pobarvate tudi brez umetnih jedilnih barvil, za katera velikokrat ne veste, iz česa so narejena? V naravi se namreč skriva ogromno naravnih barvil v najrazličnejših mavričnih odtenkih. 

- Oglas -

OSNOVA: V loncu ali kozici zmešamo 2 skodelici vode z 1 žlico kisa, zavremo in dodamo izbrano barvilo. Na zmanjšanem ognju kuhamo 30 minut. Zatem ohladimo, precedimo in v barvno mešanico previdno položimo trdo kuhana jajca. Namakati jih pustimo vsaj 30 minut, za bolj intenzivno barvo pa dlje, lahko tudi čez noč. V tem primeru posodo z barvo in jajci postavimo v hladilnik.

  • Za rožnate pirhe osnovi dodamo 2 skodelici grobo naribane rdeče pese.
  • S pomočjo kurkume bodo bela jajca postala živo rumeni, rjava pa bogato zlati pirhi. Osnovi dodamo 2 veliki žlici kurkume in jajca namakamo do želene intenzivnosti barve.
  • Za oranžne pirhe potrebujemo 2 zvrhani skodelici olupkov rumene čebule. Za intenzivno oranžno bo treba jajca namakati dalj časa.
  • Bogato temno modro barvo pirhov bomo ustvarili s pomočjo borovnic. V osnovo enostavno vmešamo 2 skodelici borovnic in sledimo postopku.
  • 2 skodelici vijoličnega zelja bosta bela jajca spremenili v nežno modre, rjava pa v zelene pirhe. Jajca pustimo namakati čez noč.
  • Bela jajca lahko s pomočjo špinače spremenimo v čudovite nežno zelene pirhe. Uporabimo 2 zvrhani skodelici špinače, vendar tokrat iz osnove obvezno izpustimo kis.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×