0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoNova številka revije Bodi eko

Nova številka revije Bodi eko

MORDA VAS ZANIMA

Mesec november je svetovni mesec veganstva. Ne moremo dovoljkrat poudariti, kako nujno je medsebojno spoštovanje živih bitij na tem našem planetu. Zato vam predstavljamo zgodbo o veganstvu, mnenja strokovnjakov, izkušnje tistih, ki veganstvo živijo, tistih, ki so ga opustili, in tistih, ki ga priporočajo.
Nataša Tič Ralijan se je za veganstvo odločila iz zdravstvenih razlogov, vendar pravi, da je željo po spremembi začutila v sebi in da je bilo telo tisto, ki ji je povedalo, česa si želi in (še bolj) česa ne mara. Spodaj si poglejte, kaj vse boste našli v novi številki:

- Oglas -

Bodi eko november 2012

V novi številki revije Bodi eko boste našli:

Nataša Tič Ralijan o veganstvu in vegetarijanstvu

Natašo poznamo kot izjemno igralko, ki se odlično znajde v vsaki vlogi. Je odkrita, resnicoljubna, prijazna in predvsem odprta. Odprta za dobro, za ljubezen, za prijaznost, za različna mnenja. Po tem, ko je bila dolgo vegetarijanka, se je odločila stopiti korak dlje in postala veganka. V razmislek o prehranjevanju jo je potisnila težka bolezen in odkar je prebolela tuberkulozo, na življenje in tudi to, kar damo vase, gleda z drugačnimi očmi.

Pravice ženske med porodom

Važno, da je otrok zdrav. Pa je res? Ženskam in novorojenčkom se nosečnost in porod vtisneta v spomin in v telo. Nedavna raziskava v Tel Avivu je pokazala, da ima ena od treh porodnic vsaj en simptom posttravmatskega stresnega sindroma, ki ga sicer povezujejo z žrtvami terorističnih napadov in vojn.

- Oglas -

RESNIČNA ZGODBA: »Moja hčerka še zdaj nosi posledice«

Klara se je veselila svojega dojenčka in se je pripravila najbolje, kot se bodoča mati sploh lahko. Bila pa je presenečena nad tistim, kar jo je čakalo v porodnišnici.

Joga za sproščenost na delovnem mestu

Napetost se v sedečem položaju največkrat izraža v ramenih in vratu, zato vam predstavljamo zelo preproste vaje, ki jih je mogoče izvesti celo med vožnjo avtomobila.

Koliko vam pomeni vaš imunski sistem?

Kar nekaj možnosti obstaja, da ste med tistimi, ki se lotijo krepitve imunskega sistema bodisi tik pred sezono gripe in prehladov bodisi kar šele ko le-ta že nastopi. Dober imunski sistem je ključen za naše dobro počutje ter trdno zdravje in predvsem je nujno, da ga vzdržujete skozi vse leto.

Resnica o kravjem mleku

Včasih so nas učili, da je kravje mleko popolna hrana za ljudi. Z novimi študijami in dokazi svetovnih zdravnikov, priznanih raziskovalcev in uglednih inštitutov pa dokazujemo ravno nasprotno. Preberite si, na kaj vse lahko vpliva in kakšne alternative kravjemu mleku si lahko pripravimo tudi sami doma.

- Oglas -

Kaj je naravna hrana za človeka?

Kje lahko za začetek potegnemo mejo med naravno in umetno hrano? Ali je naravna hrana za človeka le presna hrana? Ali bi med naravno hrano, ki je še vedno dovolj kakovostna, lahko uvrstili tudi hrano, pri kateri so bile uporabljene različne tehnike priprave, kot je procesiranje? Na vsa ta vprašanja tokrat odgovarja Anja Horvat Jeromel.

Limonovec v loncu

Limona z domačega lonca? Zakaj pa ne. Limona oziroma limonovec, kot poimenujemo rastlino, na kateri uspevajo limone, lahko gojimo tudi na domačem balkonu ali terasi!

Previdno pri izbiri dude in stekleničke

Ponudba je velika, izbira pa ne vedno lahka, še posebej za novopečene starše s prvim otrokom. Podobno je tudi z dudo in pogosto starši kupijo več različnih, da bi ugotovili, katera otroku bolj ustreza. Kakšne so prednosti in pasti ter čemu velja nameniti pozornost?

Plašna gozdna prebivalka

Vsi poznamo pravljico o malem srnjačku Bambiju in njegovih gozdnih prijateljih. Konec maja ali v začetku junija mali pikasti mladički srne pogosto ležijo v travi in se zdijo nebogljeni ter prepuščeni na milost in nemilost samim sebi. Ljudje navadno prehitro sklepamo, da je žival zapuščena, saj se nam zasmili.

Nova številka že v prodaji!

Vse to in še mnogo več boste našli v novembrski številki revije Bodi eko! Našo revijo najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, večjih Mercator centrih, bencinskih servisih Petrol, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE