0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoDecembrska številka revije Bodi eko

Decembrska številka revije Bodi eko

MORDA VAS ZANIMA

Bliža se konec leta in bližajo se božično novoletni prazniki in čas obdarovanja. V novi številki revije Bodi eko smo se pogovarjali z vedno pozitivno Julijo Kramar, ki nas je s svojim glasom in osebnostjo navdušila že v oddaji Slovenija ima talent.  Spodaj si poglejte, kaj vse boste našli v novi številki:

- Oglas -

Bodi eko december 2012

V novi številki revije Bodi eko boste našli:

Pogovarjali smo se z Julijo Kramar

Julija Kramar je sicer v oddaji Slovenija ima talent navdušila s svojim glasom, nas pa je navdušila s svojo osebnostjo. Prijazna in dostopna, preprosta in nasmejana se nam je pridružila za fotografiranje praznične decembrske številke. Pravi, da v naravi najde svoj mir in da ji prav gotovo zato toliko pomeni skrb za okolje.

Zdrava praznična pojedina

Prihaja obdobje praznikov in druženja s sorodniki, prijatelji in sodelavci. Za mnoge je to čas pretiranega prehranjevanja in nabiranja kilogramov. Glede na raziskave se vsako leto med prazniki zredimo za kar 3 kilograme. Spomnite se, kako nezadovoljni ste po počitnicah, ko so vam najljubše kavbojke pretesne in ko si želite postavo, kot ste jo imeli pred prazniki.

- Oglas -

Presenetite z ustvarjalnostjo

Čas praznikov je obdobje, ko prideta na plan naša kreativnost in iznajdljivost pri zavijanju daril in oblikovanju voščilnic. Vedno več je ljudi, ki začenjajo ceniti ročno delo, vse več nas je, ki uživamo v izražanju svoje kreativnosti. Prazniki so za nas prav posebna priložnost, da jo delimo z drugimi. Da ne bo samo darilo, ki ga boste zavili za najbližje, unikatno, poglejmo, kako se lahko poigrate pri zavijanju daril in oblikovanju voščilnic.

Življenje je igra

Igra je izjemnega pomena za zdravo rast in razvoj otrok, saj se skozi njo razvijajo fizične spretnosti, otroci odkrivajo barve, številke, velikosti in oblike. V igri z drugimi se učijo sodelovanja, pogajanja, potrpežljivosti, upoštevanja pravil in zagovarjanja svojih stališč.

Načela zdravega prehranjevanja

Vsakih nekaj let se pojavi nov val zanimanja za makrobiotiko, vsakokrat z novimi rešitvami in novimi vprašanji. Beseda izhaja iz stare grščine in pomeni »veliko – življenje« ali »dolgo življenje«. Vsakdo, ki vsaj malo premišljuje o zakonitostih življenja (in ne le o tem, kako se bo zdajle dobro imel in »ga žural«), takoj vidi, da veliko ali dolgo življenje ne pomeni le dočakati sto let, temveč predvsem KAKO preživeti leta, ki so nam dana. Za vsebino svojega življenja je vsakdo odgovoren sam.

Novoletna osvetlitev in lučke

Prednovoletni čas je namenjen slavju, k čemur izdatno pripomore praznična razsvetljava. December lahko označimo kot najbolj razsvetljen mesec, saj se reklamni in javni razsvetljavi pridruži še nešteto raznobarvnih lučk po mestih, vaseh in domovih. Pri intenzivnosti ni zaznati krize, saj se praznično osvetljevanje povečuje, kot da bi hoteli tekmovati med seboj.

- Oglas -

Začimba iz novega sveta

Poznate to začimbo, ki je navdihnila odkrivanje novega sveta? Že pred velikimi raziskovalci so jo znali ceniti tako običajni ljudje kot trgovci z začimbami. Ste morda vedeli, da so jo v sedemnajstem in osemnajstem stoletju v Angliji plačevali v zlatu? Tako je, najmanj funt zlata je bilo treba plačati za funt te začimbe. Gre za klinčke, ki jih v teh mrzlih dneh prav radi dodajamo v hrano in pijačo. Zakaj, si lahko preberete v nadaljevanju.

Zlati sadež jeseni

Sadež jeseni in nekoč hrana bogov je vitaminska bomba, tako bogata z vitamini, minerali, antioksidanti, da jo vsekakor moramo uvrstiti na jedilnik naše jesenske prehrane. Številne zdravilne lastnosti sestavin, ki jih vsebuje, ugodno vplivajo na naše zdravje in s tem izboljšajo tudi naše počutje. Je vsestransko uporaben tako v kozmetiki in v kulinariki, zato si ga moramo vsekakor privoščiti!

Nega kože v mrazu

Saj vam je brez dvoma znano, da je treba za kožo še posebej lepo skrbeti pozimi in poleti. Poleti zato, ker je obilno izpostavljena sončnim žarkom, pozimi pa mrazu, snegu in seveda tudi centralnemu ogrevanju. V tem letnem času nas seveda še najbolj zanima mraz in njegovi vplivi. Nimamo zaman šalov, kap in rokavic, da se pokrijemo in zakrijemo ter tako zavarujemo kožo pred pordelostjo in celo poškodbami …

Nova številka že v prodaji od 29.11.2012!

Vse to in še mnogo več boste našli v novembrski številki revije Bodi eko! Našo revijo najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, večjih Mercator centrih, bencinskih servisih Petrol, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE