0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoIzšla je majska revija Bodi eko!

Izšla je majska revija Bodi eko!

MORDA VAS ZANIMA

V majski številki revije Bodi eko boste našli vse o kandidi, prebrali si boste lahko, kako nam lahko aromaterapija pomaga pri raznovrstnih ženskih težavah, Jože Majes vam bo predstavil očiščevalne zdravilne rastline, naturopatinja Erika Brajnik pa se nam bo pridružila v boju proti celulitu in krčnim žilam na naraven način. Več si preberite v kratkih povzetkih spodaj:

- Oglas -

Bodi_eko_maj_2015

[vc_button title=”Naročite se na revijo Bodi eko. Kliknite tukaj.” target=”_self” color=”green” size=”size_large” href=”https://www.bodieko.si/narocnine”]

Kandida – skriti sovražnik našega črevesja

Kandida, oziroma pravilneje, kandidoza je stanje prekomerne rasti glivice kandide, ki je sicer običajno prisotna tudi pri zdravem človeku. Hkrati pa je naše telo tudi dom koristnim bakterijam, ki se z glivicami prehranjujejo ter posledično ohranjajo glivično ravnovesje in preprečujejo njihovo prekomerno razmnoževanje. Glivice tako postanejo problematične takrat, ko presežejo normalno raven prisotnosti v telesu in se začno širiti skozi prebavni trakt naprej v krvni obtok, prek katerega lahko potujejo po celotnem telesu. Brž ko pridobijo slednjo možnost, se lahko naselijo kjer koli, saj so s tem, ko so zapustile črevesje, postale imune ter zaščitene pred koristnimi bakterijami, ki so tam. Pripravili smo vam test in nekaj nasvetov ter receptov, ki vam bodo pomagali ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu.

Aromaterapija za ženske težave

Človeška telesa so dovršeni mehanizmi, prefinjeni in nedoumljivi. Delujejo natančno kot švicarska ura in nas običajno opozorijo nase le takrat, ko se kakšno kolesce zatakne. Pomislite, skozi kakšne neverjetne preobrazbe gre v enem življenju žensko telo? Puberteta, prva menstruacija, odraslost, nosečnost, porod, dojenje, menopavza …  Zdravilne rastline so bile od nekdaj v domeni nabiralk, torej žensk. Ženske smo vedno gojile poseben odnos do Zemlje in rastlinskega sveta in tako je še danes …

- Oglas -

Jože Majes: zakaj potreba po čiščenju našega telesa?

Se še spominjate, kaj nam je na pomlad svetoval naš pater Simon Ašič? Nekako takole nam je priporočal: »Spomladi, ko ste od zimskega lenarjenja polni strupov, pijte tri tedne razstrupljevalni čaj, in sicer kar cel liter na dan! In če boste to ponovili  še v začetku zime, ne boste prekmalu odšli v krtovo deželo.«

revija-promo1

Čudežna kitajska zel, ki sivim lasem vrača naravno barvo

Izmed okoli 10 tisoč kitajskih zdravilnih rastlin je zgolj 60 takšnih, ki sodijo v razred super toničnih zelišč. Med bolj izstopajočimi iz omenjene zdravilne šestdeseterice je zagotovo he šov vu – divja ovijalka, ki se vzpenja v goratih predelih južne in osrednje Kitajske. Ime rastline v kitajščini pomeni »črnolasi gospod He«, saj naj bi bil po vaški legendi gospod He sprva slaboten ter sivolas, ob zaužitju zdravilne rastline pa naj bi se mu čudežno povrnila mladostna vitalnost, njegovi lasje pa naj bi dobili lesketajočo se vranje črno barvo.

Starodavni recept, ki blagodejno deluje na kožo

Kalaminov losjon se uporablja proti aknasti koži, pomaga zmanjšati srbenje kože, lajša opekline, pomaga proti pikom insektom in zmanjšuje izpuščaje in druga draženja na koži. Pomaga tudi kot blag antiseptik za preprečevanje okužb. Naredite si ga lahko čisto sami, zato smo vam pripravili celoten postopek izdelave.

- Oglas -

SLOVO: celulit, odvečni kilogrami in krčne žile!

Ker je naturopatija veda, ki celostno obravnava človeka, je vsak naturopatski protokol celosten. Vključuje priporočeno zelišče, prehranjevalni režim, vaje, obkladke itd. To  je vse, kar človek potrebuje, da se hitro in učinkovito znebi odvečnih kilogramov in neestetskih blazinic, nabranih čez zimo na določenih delih telesa. Prihaja sezona ozkih hlač, krakih kril ter dekoltejev. Vsaka ženska si želi biti privlačna oziroma se počutiti udobno v svoji postavi, in to brez, da bi določene blazinice skrivala pod razvlečenimi majicami.

revija-promo

Zeliščarstvo vse bolj razvrednoteno

Tako meni Mirjam Grilc, zeliščarka s Šenturske gore, ki opaža na slovenskih tleh nevaren trend vsesplošnega ropanja zdravilnih zeli. Pred mnogimi leti sta si z možem Gregorjem Grilcem uredila lično, skoraj idilično zeliščarsko kmetijo na pobočjih Šenturške gore. Na posestvu najdete do 60 različnih zeliščnih vrst, iz katerih temnolasa Mirjam dela čaje, kreme in zdravilne izvlečke. Pri njih čas teče drugače.

Domači rastlinski izvlečki

V naravi se vse zgodi ob svojem času. Tako rastline kot tudi posamične rastlinske dele nabiramo le v nekajtedenskem obdobju. V tem času si jih naberemo za vse leto. Vedno pa se pojavlja vprašanje, kaj narediti z nabranimi rastlinami, kako jih shraniti, predelati, da jih bomo lahko uporabljali vse leto.

Naravni materiali za zdravo bivanje

Veliko pogosteje kot za novogradnjo ali prenovo se ljudje odločamo zgolj za vedno novo oziroma svežo ureditev svojega doma. S pohištvom, barvami oziroma premazi, talnimi oblogami in podobno. In sicer ne le v hišah, temveč tudi v stanovanjih. Prenova stanovanja je tako odlična priložnost, da si v svoj dom prinesemo tudi nekaj pozitivnih lastnosti naravnih materialov. Tako v zdravstvenem kot v psihološkem in ekološkem smislu. Vsak vgrajeni naravni material namreč pomeni skrb za zdravje kot tudi za okolje. Obenem pa nam odločitev povrne s svojim prijetnim otipom, barvnim odtenkom in toplino ter pridihom domačnosti …

Katera sorta zelja je zame najprimernejša?

Izbira zelja ni tako preprosta, kot bi si človek lahko mislil. Na voljo je kar nekaj sort zelja, ki se med seboj razlikujejo po zgodnosti in s tem tudi po uporabi. Zato vam priporočamo, da je vaše vodilo pri izbiri sorte to, za kakšen namen želite imeti zelje. Je to izključno za svežo porabo, za enolončnice, solate ali je to predvsem za kisanje zelja? Če pa želite nekaj vmes, potem tudi izberite tako sorto, ki to omogoča …

Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

Nova številka v prodaji od 30. 4. 2015.

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

Postani eko tudi ti! Beri revijo Bodi eko.

.

NAJNOVEJŠE