0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroAscedent ali vzhajajoče astrološko znamenje (2. del)

Ascedent ali vzhajajoče astrološko znamenje (2. del)

MORDA VAS ZANIMA

V prvem delu (povezava) smo pisali o pomenu ascedenta in o tem, kako ga lahko izračunate, v nadaljevanju pa lahko preberete več o značilnostih posameznih vzhajajočih znamenj …

- Oglas -

Oven

V vas je inovatorska žilica, ki vam ne da miru. Ne bojite se zapustiti cone udobja. Odlično se znajdete v vodilnih vlogah, saj vas ni strah sprejemanja pomembnih odločitev. Prav tako vam zelo ustrezajo tekmovalna okolja, v katerih lahko pokažete svojo kreativnost in sposobnost hitrega reševanja težav. Ena od vaših največjih slabosti je ta, da ne znate zares poslušati. Drugim se zdite zato pogosto sebični in osredotočeni zgolj nase. Trdnejše odnose lahko tako običajno spletete samo z ljudmi, ki so zelo potrpežljivi in prizanesljivi, oziroma z ljudmi, ki razumejo vašo potrebo po tem, da ste vedno korak pred drugimi, in razumejo, da v resnici niste slaba oseba. Izjemno veliko vam pomenita neodvisnost in občutek svobode.

Bik

Čeprav je vaše sončno znamenje morda nagnjeno k sanjarjenju in k iskanju višjega, metafizičnega smisla, imate zaradi ascedenta v biku v sebi tudi precej bolj praktično plat. Tako pogosto hlepite po zemeljskih užitkih. Obožujete najrazličnejše oblike razvajanja – od dobre hrane do masaž, obiska kozmetičnih salonov, kupovanja dragih oblačil in dišav itn. Drugi vas zato včasih dojemajo kot materialiste, vendar sami veste, da je to samo ena od plati vaše osebnosti. Ne le da ste precej bolj poduhovljeni, ampak znate tudi »zemeljske užitke« najti v zelo preprostih, popolnoma brezplačnih stvareh, na primer v stiku bosih stopal z zemljo ali v jutranjem petju ptic. Praktično nikoli vam ni dolgčas, saj znate resnično užiti vsak trenutek, ki vam je dan.

Dvojčka

Besedi, ki vas zelo dobro opišeta, sta fleksibilnost in radovednost. Dobro se znajdete v različnih družbah, saj ste zelo komunikativni, pri čemer se znate prilagoditi specifičnim okoliščinam. Pogovarjate se lahko o praktično vseh temah, pri čemer pa se lahko pogosto ujamete v past. Stikom, ki jih sami dojemate kot precej mimobežne, lahko začnejo drugi hitro pripisovati globlji pomen. Tako si lahko zaželijo globljega odnosa, na kar pa sami pogosto niste pripravljeni. Otepate se resnih zvez in prijateljstev, ki od vas zahtevajo veliko časa in energije, saj imate radi občutek popolne svobode. Življenja ne jemljete pretirano resno, zato zelo hitro pozabite dogodke iz preteklosti in zamere. V sebi združujete zanimivo kombinacijo inteligentnosti in skorajda otroške naivnosti.

- Oglas -

Rak

Sprva ste precej zadržani, toda ko dobite občutek, da lahko nekomu zaupate, postanete hitro zelo ljubeči in pozorni. Radi skrbite za druge in jim nudite oporo. Tako vas tudi prijatelji pogosto dojemajo kot skrbnega starša, na katerega se lahko vedno obrnejo v stiski. Paziti morate, da ne začnejo ljudje, s katerimi ste obdani, tega izkoriščati. Ozavestite, da je povsem normalno, da občasno tudi sami potrebujete pomoč. Ena od vaših lastnosti je najverjetneje tudi nagnjenost k zapečkarstvu. Precej raje ste doma kot zunaj. Posebno odbijajoče se vam zdijo glasne zabave z veliko ljudmi.

Lev

Navzven ste zelo samozavestni in odločni, toda globoko v sebi ste v resnici precej bolj občutljivi od večine ljudi. Vsako kritiko jemljete zelo osebno. Hlepite po občudovanju in po tem, da bi bili posebni. Tako pogosto sprejemate odločitve, ki se zdijo drugim povsem nelogične. Znate biti precej glasni in agresivni, posebno če se znajdete v družbi drugih oseb z zelo dominantnimi osebnostmi. Pri tovrstnih interakcijah so »kratki stiki« praktično neizbežni.

Devica

Drugim se zdite pretirano kritični, vendar so vaši nameni vedno plemeniti. Kritiko dojemate kot spodbudo za izboljšanje in način, kako bližnjim pomagati, da postanejo najboljša različica sebe. Ne prenesete nereda. Če prostor ni brezhibno čist in pospravljen, se težko zberete. Nagnjeni ste k perfekcionizmu, saj hrepenite po občutku popolnega nadzora. To je pogosto le simptom negotovosti in tesnobe, ki vas omejujeta. Če se naučite, kako sprejeti, da je popolnost večinoma nedosegljiva, boste začeli življenje dojemati precej bolj sproščeno.

Tehtnica

Pogosto ste zelo neodločni, kar nemalokrat privede do konfliktov – čeprav so prav konflikti ena od stvari, ki se jim poskušate za vsako ceno izogniti. Veliko pozornosti namenjate razmišljanju o tem, kaj si o vas mislijo drugi. Obenem ste nepoboljšljiv romantik. Nenehno sanjarite o usodni ljubezni, pri tem pa niste pozorni na tisto, kar je tik pred vašim nosom. Bližnji vas dojemajo kot empatično osebo, ki posluša njihove težave, ne da bi se pri tem zapletala v prenagle sodbe. Vedno poskušate ostati karseda nevtralni, kar je lahko tako prednost kot slabost.

- Oglas -

Škorpijoni

Osebe, ki imate v podznaku škorpijona, ste izjemno občutljive. Zaznate lahko tudi najmanjšo spremembo v razpoloženju drugih ali neposrečeno izbrano besedo. Vaš čustveni odziv je pogosto zelo silovit, tudi če tega ne pokažete navzven. Nagnjeni ste k ljubosumju in posesivnosti. Po drugi strani pa znate biti tudi zelo ljubeči, predvsem z majhnimi otroki in živalmi – torej pri interakcijah, ki v veliki meri temeljijo na neverbalnem sporazumevanju. Odlično se znajdete v katastrofičnih situacijah. Ko vsi drugi otrpnejo ali zapadejo v paniko, ostanete sami mirni.

Strelec

Uživate v učenju. Tako ni presenetljivo, da so potovanja vaša velika strast, saj vam omogočajo spoznavanje drugih kultur – njihove zgodovine, arhitekture, kulinarike itn. Praviloma se zelo težko vežete z eno samo osebo, saj želite biti pri svojih načrtih karseda svobodni. Potovanja in nabiranja novih znanj vidite kot priložnost za osebnostno rast, ki vam je izjemno pomembna. Nenehno iščete pristope, ki vam lahko pomagajo napredovati. Ker ste zelo odrezavi in brez dlake na jeziku, se lahko ljudem hitro zamerite. Vendar pa znate napete situacije nato prav tako zelo hitro razrahljati s humorjem.

Kozorog

Kariera in denar vam pomenita ogromno. Tako zelo ste osredotočeni na svoje cilje, da je za ljudi okoli vas to nemalokrat zastrašujoče. Občutek imajo namreč, da ste zelo hladni in da je vse v vašem življenju natančno prekalkulirano. Vendar pa imate v resnici tudi mehkejšo, bolj čustveno plat, ki jo pogosto zatirate, saj se bojite, da bi vas lahko ovirala na vaši poti. Preden lahko nekomu zares zaupate, vam mora svojo lojalnost dokazati na različne načine. Nato se lahko razvije zelo tesen odnos. Ljudem, ki ste jih spustili v svoj svet, boste stali ob strani tudi med najtežjimi preizkušnjami.

Vodnar

Pogosto razmišljate o tem, kaj bo ostalo za vami, ko vas ne bo več. V svetu želite pustite pečat. Pomoč soljudem je ena izmed najpomembnejših vrednot za vas. Tako veljate za izjemno altruistično, nesebično osebo. Ne verjamete v popolno neodvisnost ljudi, saj se zavedate, kako pomembna je močna, povezana skupnost. S svojim delovanjem poskušate zgraditi prav takšne skupnosti. Čeprav se zavedate, da se na svetu dogaja ogromno slabega, poskušate v sebi vseskozi ohranjati optimizem in skorajda otroško zagnanost ter svojo pozornost usmerjati k lepemu.

Ribi

Za ljudi, ki imajo v ascedentu ribi, je značilna zelo izrazita čustvena plat. Praktično vse doživljate izjemno čustveno, pri čemer svojih občutkov ne poskušate prikrivati. Pogosto pustite, da vas preplavijo zelo intenzivna čustva, tudi ko ste z drugimi. Obenem ste zelo odpustljivi, kar je lahko seveda tudi slabost, saj ljudem pogosto ponudite več priložnosti, kot si jih zaslužijo. Zavetje pred realnostjo, ki je nemalokrat vse prej kot lepa, običajno iščete v svetu svoje domišljije, ki se zdi brezmejna. Pri tem morate paziti, da ne boste pretirano »odtavali«. Tovrstna pribežališča so lahko sicer koristna, vendar se je treba na koncu spopasti z realnimi izzivi.

.

NAJNOVEJŠE