Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Dom & energijaAli veste, s čim čistite vaš dom?

Ali veste, s čim čistite vaš dom?

MORDA VAS ZANIMA

Brez čistil seveda ne moremo, pred uporabo pa se je vendarle dobro pozanimati, kaj se v čistilu nahaja in tudi kakšne škodljive učinke ima lahko kemično čistilo, saj so čistila eden največjih onesnaževalcev okolja in ekosistema.

- Oglas -

Danes na žalost večina ljudi podleže oglasom za ‘najboljša’ in ‘še boljša’ čistila proti trdovratnim madežem, le-ta pa so pogosto agresivna in škodljiva za okolje. V trgovini nato kupimo čistilo za posodo, čistilo za kopalnico, čistilo za kuhinjo, za lesene površine, pralni prašek, mehčalec … in seznam se še nadaljuje.

ČistilaTo pa tudi pomeni, da se ob rednem čiščenju v vseh naših prostorih sčasoma nabira vse več nevarnih snovi, za katere niti ne vemo, veliko kemikalij pa enostavno brez vesti spustimo tudi v odtoke in ne pomislimo na dolgoročne posledice takih dejanj. Zavedati pa se moramo, da nas lahko ta dejanja stanejo veliko več, kot pa nekaj umazanije. Ostankom kemikalij so v prvi vrsti najbolj izpostavljeni otroci, ki se plazijo po tleh in nosijo igrače s tal v usta in pa hišni ljubljenčki, ki se večino časa nahajajo na tleh in pogosto tudi kaj poližejo s tal. Tudi če niste pretirano ekološko ozaveščeni, vam verjetno najbližji pomenijo največ, prav tako pa tudi okolje, v katerem živite.

Oznake na kemičnih čistilnih sredstvih

Dobro je poznati tudi, ka pomenijo določeni grafični simboli in oznake, ki se nahajajo na embalaži čistil:

Kemikalije v čistilih in oznake kemikalij

Eko čistila

- Oglas -

Z nekaj dobre volje in časa, lahko eko čistila naredite kar sami, poleg tega so taka čistila navadno izredno poceni, saj boste večino sestavin našli kar v vaši kuhinji. Vse, kar potrebujete za zeleno čiščenje doma so alkoholni kis, soda bikarbona, limona in najljubše eterično olje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×