Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Dom & energijaAli ste ekološko osveščeni?

Ali ste ekološko osveščeni?

MORDA VAS ZANIMA

Večino raziskav na področju okolju prijaznih sprememb ima podoben zaključek – stvari, ki jih kupujemo in embalaža, ki je del teh stvari, sta največja krivca za današnje globalne probleme.

- Oglas -

Veliko več energije se porabi za proizvodnjo teh stvari, kot pa je pokurimo an avtocesti. Proizvodi, ki jih kupimo, papir ter plastika, v katere je določen proizvod zapakiran, skupaj predstavljajo kar 44% vseh emisij. Problem je v tem, da je danes na trgu enostavno preveč ponudbe.

Zato je nujno potrebno reciklirati stvari, saj s tem damo naravi nekaj nazaj. Reciklaža papirja je odličen primer, saj s tem, ko recikliramo vedno več papirja, omogočimo zmanjševanje sekanja gozdov. Reciklaža plastičnih proizvodov zmanjša odvečno plastiko, ki se ponavadi kopiči na smetičih. Reciklaža steklenih izdelov je prav tako koristna, saj v reciklažnih tovarnah ne potrebujejo toliko energije za pretvorbo trdega stekla nazaj v njegovo tekoče stanje. Aluminijasti deli (sem spadajo tudi pločevinke) so odlično reciklažno sredstvo, saj lahko aluminij reciklirajo 100% – to pomeni, da ne zavržejo ničesar, življenska doba aluminija pa se z leti recikliranja ne poslabša.

Seveda je materialov za reciklažo še veliko več, zato si vzemite čas za te stvari. Dobro pa je tudi, da v trgovinah kupite izdelke, ki so narejeni iz recikliranih delov. Ti niso nič slabši od drugih izdelkov … na nek način so celo okolju prijaznejši.

Seveda pa je najboljša obramba pred ekološko onesnaženostjo zmanjšati vsakodnevne nakupe. Dobro presodite, kaj zares potrebujete, in česa ne. V mislih pa imejte tudi naslednje dejstvo – bolje je kupiti zelenjavo in sadje, ki ga sami izberete, kot pa tisto, ki je že v naprej zapakirano v embalažo. Ne pozabite, potrebni so le majhni koraki!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×