fbpx
Domov Dom & energija Ali ste ekološko osveščeni?

Ali ste ekološko osveščeni?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Večino raziskav na področju okolju prijaznih sprememb ima podoben zaključek – stvari, ki jih kupujemo in embalaža, ki je del teh stvari, sta največja krivca za današnje globalne probleme.

Veliko več energije se porabi za proizvodnjo teh stvari, kot pa je pokurimo an avtocesti. Proizvodi, ki jih kupimo, papir ter plastika, v katere je določen proizvod zapakiran, skupaj predstavljajo kar 44% vseh emisij. Problem je v tem, da je danes na trgu enostavno preveč ponudbe.

Zato je nujno potrebno reciklirati stvari, saj s tem damo naravi nekaj nazaj. Reciklaža papirja je odličen primer, saj s tem, ko recikliramo vedno več papirja, omogočimo zmanjševanje sekanja gozdov. Reciklaža plastičnih proizvodov zmanjša odvečno plastiko, ki se ponavadi kopiči na smetičih. Reciklaža steklenih izdelov je prav tako koristna, saj v reciklažnih tovarnah ne potrebujejo toliko energije za pretvorbo trdega stekla nazaj v njegovo tekoče stanje. Aluminijasti deli (sem spadajo tudi pločevinke) so odlično reciklažno sredstvo, saj lahko aluminij reciklirajo 100% – to pomeni, da ne zavržejo ničesar, življenska doba aluminija pa se z leti recikliranja ne poslabša.

Seveda je materialov za reciklažo še veliko več, zato si vzemite čas za te stvari. Dobro pa je tudi, da v trgovinah kupite izdelke, ki so narejeni iz recikliranih delov. Ti niso nič slabši od drugih izdelkov … na nek način so celo okolju prijaznejši.

Seveda pa je najboljša obramba pred ekološko onesnaženostjo zmanjšati vsakodnevne nakupe. Dobro presodite, kaj zares potrebujete, in česa ne. V mislih pa imejte tudi naslednje dejstvo – bolje je kupiti zelenjavo in sadje, ki ga sami izberete, kot pa tisto, ki je že v naprej zapakirano v embalažo. Ne pozabite, potrebni so le majhni koraki!

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×