Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Dom & energijaAli lahko digitalna glasba reši planet?

Ali lahko digitalna glasba reši planet?

MORDA VAS ZANIMA

Digitalna glasba (s tem ni mišljen radio) lahko bistveno pripomore k boljšemu jutri. Nove raziskave so pokazale, da lahko prenašanje glasbe z interneta zmanjša porabo energije ter emisije ogljikovega dioksida v primerjavi s kupovanjem glasbe v trgovinah.

- Oglas -

Poraba energije naj bi se zmanjšala za 40-80% v primerjavi z izdelavo CDjev. Primerjava je bila narejena med CDjem kupljenim v trgovini, CDjem kupljenim na spletu ter kasneje posnetim na CD ter albumom prenešenim s spleta in kasneje poslušanim v digitalni obliki.

Seveda je bilo nekaj nasprotovanj, kot npr. če bi šli do prodajalne glasbe peš, namesto z avtom, da bi že s tem ogromno prihranili na emisijah. Druga trditev pa se nanaša na dejstvo, da albumi prenešeni s spleta veliki 260MB (v primerjavi z tistimi na CDju, ki so veliki 60MB do 100MB), porabijo več energije, pri prenešanju s spleta.

Vendar pa so to le ugibanja, ki še niso bila dokazana,  zato je za enkrat še vedno bolje prenašati glasbo s spleta (seveda kupljeno, na legalen način), kot pa kupovati CDje. Pri tem pa moramo upoštevati, da se to dejstvo nanaša na to, da takšno glasbo poslušamo v digitalni obliki in ne v kakšni drugi (npr. če glasbo posnamemo na CD in jo kasneje poslušamo s tega medija).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×