Zdravje & prehranaAlergije: ali lahko pomaga konoplja?

Alergije: ali lahko pomaga konoplja?

MORDA VAS ZANIMA

Učinkovina iz konoplje lahko morda uspešno lajša težave alergijskega kontaktnega dermatitisa. Bolezen se pojavi ob ponavljajočem se delovanju alergena, ki vodi v preobčutljivost in se kaže v obliki otekanja, pordečitve in srbenja kože. Prizadene približno pet odstotkov moških in enajst odstotkov žensk v razvitih državah in je eden od vodilnih vzrokov poklicnih bolezni.

- Oglas -

Konoplja

Izraelski raziskovalci so pri laboratorijskih živalih izolirali dva naravna kanabinoida, anandamid iz možganov in 2-AG in črevesja, ki naj bi bila udeležena v številnih fizioloških procesih, vključno z uravnavanjem preobčutljivosti kože. Miši, ki jim je primanjkovalo kanabinoidnih receptorjev, so se burno odzivale na stik z alergenom. Kožna reakcija se je umirila, ko so živalim vbrizgali tetrahidrokanabinol, učinkovino v konoplji.

Prejšnji članekTežava s soljo
Naslednji članekPrevidno z mešanicami čajev

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×