DomovZgodbeAjurvedski zdravnik dr. Rajat Sharma: Kako nam ajurveda lahko pomaga do zdravja?

Ajurvedski zdravnik dr. Rajat Sharma: Kako nam ajurveda lahko pomaga do zdravja?

Ajurvedski zdravnik dr. Rajat Sharma prihaja iz družine ajurvedskih zdravnikov iz Indije. Že od otroštva je opazoval in sodeloval na področju ajurvedskega holističnega zdravstvenega sistema. »Videl sem, kako je moj ded pripravljal ajurvedska zdravila in jih predpisoval bolnikom. To je bil zame velik navdih, svet ajurvede me je zanimal že od mladih nog,« pravi dr. Sharma.

- Oglas -

Formalno izobrazbo je pridobil v bolnišnici Dabur Dhanwantry. Prav tako je opravil specialistično izobraževanje na področju nutricionizma, naturoterapije, jogaterapije, medicinske astrologije in pančakarme. Izbran je bil za specializacijo na področju pančakarme v Nacionalni ajurvedski akademiji (National Academy of Ayurveda) za Guru Shishya Parampara – učitelja v neprekinjenem nasledstvu učitelj-učenec. Dr. Rajat Sharma občasno obiskuje tudi Slovenijo in pomaga ljudem z raznovrstnimi težavami, zato smo ga tokrat izbrali za naš osrednji pogovor.

Dr. Sharma, vi ste ajurvedski zdravnik, kaj to pravzaprav pomeni?

Ajurvedski zdravnik je zdravilec, izučen v tehnikah ajurvede (znanosti o zdravem življenju), z dokončanim izobraževanjem in diplomo univerze v Indiji. Izobraževanje traja pet let in pol in vključuje praktično usposabljanje na več oddelkih preučevanja človeškega telesa in uma po ajurvedskih zakonitostih. Ajurvedski zdravnik ima holistični pristop do zdravljenja ter zagovarja ravnovesje med fizičnim in psihičnim zdravjem bolnika, ne le zdravljenje določene bolezni …

- Oglas -

Celoten pogovor boste našli v septembrski reviji Bodi eko.

revija Bodi eko september 2019
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×