Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Dom & energija8 trikov, ki vam bodo olajšali življenje

8 trikov, ki vam bodo olajšali življenje

MORDA VAS ZANIMA

Naši dnevi so pogosto polni najrazličnejših opravil, kar je lahko krivo za precej stresa. Če niste najboljši pri organiziranju – tako svojega časa kot svojega okolja – se lahko zdijo že manjša opravila precejšnje breme. Količina stresa v vašem življenju se tako vse bolj povečuje, dokler ne doseže točke vrelišča. Triki, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, seveda ne morejo rešiti vseh težav, povezanih s preobremenjenostjo in občutkom, da izgubljate nadzor. Vendar pa vam lahko vsaj malce pomagajo pri tem, da bo vaše življenje bolj organizirano ter da ne boste izgubljali časa in energije po nepotrebnem …

1. Za odstranjevanje živalske dlake s preprog uporabite čistilnik za okna

- Oglas -

Sobivanje s štirinožnimi kosmatinci lahko v vaše življenje prinese ogromno veselja, vendar pa po drugi strani to seveda pomeni tudi nemalo dodatnega dela. Če ste naveličani zamudnega odstranjevanja dlak z različnih površin, predvsem pa s preprog, vam svetujemo, da si pri tem opravilu v prihodnje pomagate s pripomočkom za čiščenje okenskih stekel.

2. Za shranjevanje kablov uporabite stare embalaže za zgoščenke

Kup prepletenih kablov, med katerimi kot nalašč nikoli ne najdete tistega, ki bi ga krvavo potrebovali v določenem trenutku, lahko nedvomno poskrbi za dvig vašega krvnega tlaka. Prihranite si nepotrebno razburjanje in začnite shranjevati posamezne kable ločeno. Če jih imate pri roki, lahko na primer uporabite stare valjaste embalaže za zgoščenke.

3. Pri selitvi si pomagajte z vrečkami za smeti

Selitve so nedvomno zelo naporne, pogosto pa tudi precej stresne. Med opravila, ki so lahko še posebej zamudna, zagotovo spada odstranjevanje vseh oblačil z obešalnikov, zlaganje v škatle, v novem stanovanju pa nato ponovno na obešalnike. Svetujemo vam, da v primeru morebitne selitve za zavarovanje oblačil namesto škatel uporabite kar velike vreče za smeti. Tako vam oblačil ne bo treba odstraniti z obešalnikov.

Avokado

4. Prepolovljen avokado premažite z oljem

Se vam pogosto dogaja, da potrebujete zgolj polovico avokada, nato pa ne veste, kako preprečiti rjavenje druge polovice? Enostavno: površino tiste polovice avokada, ki vam je ostala, premažite z malce olja. To bo upočasnilo oksidacijo.

5. Pri čiščenju ponev si pomagajte s soljo, oljem in krompirjem

- Oglas -

Čiščenje ponev je lahko včasih zelo naporno opravilo. Mučnemu in dolgotrajnemu drgnjenju se lahko izognete tako, da v ponev najprej nasujete sol in prilijete malce olja, nato pa dno ponve zdrgnete s polovico surovega krompirja. Pazite, da ne boste pregrobi, da ne poškodujete površine.

6. Pri iskanju luknje na gumi si pomagajte z milom

Ta trik pride v poštev predvsem za tiste, ki poskušate vsaj manjše težave, povezane z vašim avtomobilom, rešiti sami. Če želite zakrpati predrto gumo, lahko mesto, kjer se je pojavila težava, odkrijete s pomočjo mila. Gumo najprej premažite z milom – tam, kjer se začne peniti, je tudi luknja.

7. Nedrčke shranjujte na obešalnikih

V primeru, da vas predal, v katerem shranjujete nedrčke, vsako jutro spravi ob živce, saj so vaši nedrčki nenehno zavozlani oziroma združeni v veliko gmoto, ki jo je praktično nemogoče ločiti, vam svetujemo, da nedrčke raje shranjujete na obešalnikih. Tako se ne bodo mogli zaplesti, zato zjutraj ne boste izgubljali časa in živcev po nepotrebnem.

8. Narezano jabolko povežite z gumico

Imate raje jabolko, narezano na rezine, namesto da bi grizli v cel sadež? Pripravite si ga lahko vnaprej, na primer za malico v službi. Jabolko najprej narežite, nato pa ga »zložite« nazaj in povežite z gumico. Tako zrak ne bo dosegel notranjih delov, posledično pa ne bo možno rjavenje. Ta trik je odličen tudi v primeru, da želite otrokom pripraviti zdravo malico za naslednji dan oziroma za malce pozneje, ko ne boste imeli časa za rezanje sadja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×