0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & Energija8 možnosti uporabe zobne paste, ki jih morda še ne poznate

8 možnosti uporabe zobne paste, ki jih morda še ne poznate

MORDA VAS ZANIMA

Zobna pasta je sicer v osnovi namenjena ohranjanju zdravih zob in dlesni ter prijetnega zadaha, vendar možnosti uporabe s tem niso izčrpane.

- Oglas -

Preverite, za kaj vse lahko uporabite zobno pasto …  

1. Beljenje nohtov

Zaradi pogoste uporabe laka se nohti zabarvajo. Običajno postanejo rahlo rumenkasti in na pogled nezdravi. Posledično se hitro ujamete v začaran krog, saj se vam zdi, da morate rumenkast odtenek prekriti z novim slojem laka za nohte. Vsekakor je precej bolje, da svojim nohtom privoščite malce oddiha. Če vas rumenkast odtenek zelo moti, pa si lahko pomagate z zobno pasto, najbolje z belilno. Nohte premažite s tanko plastjo zobne paste in počakajte približno 10 minut. Nato jih nežno zdrgnite s ščetko in si umijte roke. Ponavljajte vsakodnevno, dokler ne dosežete želenega rezultata.

2. Hitra pomoč pri mozoljih

Te metode sicer ni priporočljivo uporabljati prepogosto, saj lahko pretirano izsuši kožo, toda če jo boste uporabili le v nujnih primerih, je lahko zobna pasta zelo učinkovita pomoč pri mozoljih. Poskrbi za hitro izsušitev mozolja. Tako ni potrebno stiskanje, ki pogosto povzroči več škode kot koristi. Pazite, da boste zobno pasto nanesli samo neposredno na mozolj (zadostuje zelo majhna količina). Obenem pa priporočamo, da za izsuševanje mozoljev uporabljate zobno pasto, ki ne vsebuje fluora. Ta je sicer koristen za preprečevanje kariesa in sorodnih težav, vendar zobna pasta s fluorom ni najprimernejša za kožo, saj lahko povzroči izpuščaje.

- Oglas -

3. Čiščenje belih superg

Ali želite, da bi bile vaše superge spet tako bele kot tisti dan, ko ste jih kupili? Vzemite staro zobno ščetko in nanjo nanesite manjšo količino bele zobne paste. S ščetko nežno zdrgnite superge, nato pa počakajte nekaj minut. Na koncu superge preprosto zbrišite z vlažno krpo.

Uporaba zobne paste

4. Pomiritev kože po žuželčjih pikih

Posledica pika žuželk je običajno rdeča in srbeča koža. Tudi pri tovrstnih težavah je lahko zelo koristna zobna pasta, pri čemer prav tako pazite, da boste uporabili izdelek, ki ne vsebuje fluora. Postopek je podoben kot pri mozoljih. Manjšo količino zobne paste nanesite neposredno na mesto pika in malce počakajte. Po potrebi ponovite.

5. Pomoč pri žuljih in suhi koži na stopalih

Zobna pasta brez fluora in brez sestavin, kot je mentol, je lahko uporabna tudi pri žuljih. Poskrbi za hitro ublažitev bolečine. Po nanosu paste počakajte nekaj ur ali do jutra, nato pasto izperite in nanesite vlažilno kremo. Zobna pasta lahko obenem pomaga pri zelo suhi koži na petah. Če jo boste nanesli pred spanjem in pustili učinkovati čez noč, bo koža na stopalih zjutraj presenetljivo mehka.

6. Loščenje srebrnega pribora in nakita

Če boste pribor iz srebra in drugo srebrnino ali nakit, izdelan iz srebra, zloščili z zobno pasto, boste zagotovo navdušeni nad rezultatom. Počrnelost, ki je posledica stika srebra z zrakom ali s predmeti, ki vsebujejo žveplo, bo popolnoma izginila: srebrnina se bo bleščala, kot bi bila povsem nova!

- Oglas -

7. Čiščenje ogledal

Predvsem ogledala v kopalnici so pogosto umazana zaradi madežev zobne paste, ki nastanejo med umivanjem zob. Tako je precej presenetljivo, da ima lahko zobna pasta tudi nasproten učinek. Z njeno pomočjo lahko namreč ogledala tudi očistimo. Še več: tudi morebitne manjše praske na ogledalu bodo po čiščenju z zobno pasto precej manj očitne. Priporočamo, da za čiščenje ogledal poleg zobne paste uporabite rahlo vlažno krpo iz mikrovlaken.

8. Odstranjevanje madežev s kože

Z zobno pasto lahko s kože odstranite madeže različnih barv, vključno z madeži, ki so posledica barv za lase. Problematična območja z trdovratnimi madeži, ki jih niste mogli odstraniti z umivanjem rok z milom, nežno zdrgnite s ščetko, na katero ste dodali malce zobne paste.

.

NAJNOVEJŠE