Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energija6 nasvetov za prihranek vode v kopalnici

6 nasvetov za prihranek vode v kopalnici

MORDA VAS ZANIMA

Ukrepov za zmanjševanje količine porabljene vode v vašem gospodinjstvu se lahko lotite celostno – tako, da že na začetku zajamete vse prostore in okolico – ali pa po korakih. Če niste najbolj navdušeni nad drastičnimi spremembami in vam je tako bližji počasnejši pristop, vam svetujemo, da se za začetek osredotočite predvsem na kopalnico. Določene spremembe navad, povezane s tem prostorom, vam lahko pomagajo prihraniti ogromno vode.

1. Plastenka v kotličku straniščne školjke

- Oglas -

V preteklosti so si ljudje, ki so poskušali zmanjšati količino vode, ki se porabi pri posameznem izplakovanju straniščne školjke, pomagali tako, da so v kotliček položili manjšo opeko. Posledično je lahko kotliček sprejel manj vode, kar je pomenilo tudi manjšo porabo vode pri izplakovanju. Ker pa lahko opeka poškoduje notranjost kotlička, je precej bolje, da si pomagate z malce manj grobim predmetom. V kotliček lahko na primer položite plastenko, napolnjeno z vodo.

2. Prhanje namesto kopeli

Voda, ki je potrebna za to, da napolnimo kad, praviloma zadošča za več prhanje. Prhanje je tako okolju in denarnici prijaznejša možnost, zato vam svetujemo, da kopeli prihranite za posebne priložnosti, večino dni pa naj imajo prednost hitre prhe. Tudi ko se odločite za kopel, pa lahko nekaj vode prihranite tako, da kadi ne napolnite povsem do vrha.

3. Zvočna podlaga za prhanje

Morda se zdi to na prvi pogled nekoliko nenavadno, vendar vam lahko pri prihranku vode v kopalnici pomaga tudi glasba. Čeprav ste se morda praktično povsem odpovedali kopelim, lahko prhanje še vedno traja precej dlje, kot bi bilo smiselno. Če so vaše prhe pogosto zelo dolge, si lahko pomagate z glasbeno podlago: pripravite pesem ali dve, trajanje pa naj bo seveda prilagojeno želenemu času prhanja. Tako boste natančno vedeli, koliko časa še imate na voljo. Ta metoda je lahko še posebej koristna za otroke.

4. Pravočasno odkrivanje morebitnih puščanj

Preverite, ali vsi elementi v kopalnici tesnijo tako, kot bi morali. Navidezno nedolžno kapljanje je lahko krivo za vse prej kot zanemarljive količine izgubljene vode. Tako je zelo pomembno, da čim prej odpravite morebitne težave – med drugim tudi zato, ker lahko hitro privedejo do precej večjih okvar, katerih sanacija bi bila bistveno zahtevnejša in dražja.

5. Vedro poleg kabine za prhanje  

- Oglas -

Ali pred začetkom prhanja pogosto čakate, da priteče topla voda? Čeprav gre morda samo za nekaj sekund, pri tem izgubite kar precej vode. Tako je pametno, da imate poleg kabine za prhanje pripravljeno vedro, v katerega lahko ulovite hladno vodo. To vodo lahko nato uporabite za opravila, kot je zalivanje sobnih rastlin.

6. Varčna glava za tuširanje

Morda imate občutek, da varčni nastavki za tuširanje skorajda samodejno pomenijo manjši tlak, posledično pa manj učinkovito tuširanje in praktično nič volumna v laseh. Vendar to nikakor ne drži za sodobne varčne nastavke. Ti lahko poskrbijo, da imate občutek, da je količina vode celo večja, čeprav je v resnici manjša. Skrivnost je v razpršitvi vode na izjemno majhne kapljice, kar nam omogoča, da prihranimo vodo, ne da bi to vplivalo na udobje med prhanjem. Investicija v kakovosten varčni nastavek za tuširanje se vam lahko vsekakor bogato obrestuje. Tako gre nedvomno za zelo koristen dodatek za vse, ki poskušate zmanjšati porabo vode v kopalnici.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×