0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rast5 znakov, da čustveno varate svojega partnerja

5 znakov, da čustveno varate svojega partnerja

MORDA VAS ZANIMA

Čustvena prevara je lahko nemalokrat celo bolj boleča od telesne. Pogosto oseba, ki je čustveno prevarala svojega partnerja, niti ne priznava, da je šlo za prevaro, kar lahko seveda dodatno oteži morebitne poskuse krpanja zveze. Zavest o tem, da je partner z nekom drugim delil svoje najbolj intimne misli, strahove in želje, medtem ko je bila vajina komunikacija močno okrnjena, je nekaj, kar večina zelo težko preboli. Le redki pari se po čustveni prevari poberejo, zato je zelo pomembno, da znate prepoznati, kdaj ste prestopili mejo. Čeprav se morda poskušate slepiti, da gre samo za prijateljstvo, so znaki, ki jih navajamo v nadaljevanju, zelo pomenljivi. Če se prepoznate v njih, je skrajni čas, da se ustavite in iskreno razmislite o tem, kaj počnete.

- Oglas -

1. Pogovori s prijateljem so nekaj, kar želite za vsako ceno skriti pred partnerjem

V osnovi ni nič narobe s tem, da obstajajo vidiki vašega življenja, ki jih ne delite s svojim partnerjem. Vsi ljudje potrebujemo nekaj zasebnosti, sicer se lahko pojavijo občutki utesnjenosti in nesvobode. Toda če vas misel na to, da bi vaš partner prebral ali slišal pogovore z nekom, ki naj bi bil samo vaš prijatelj, spravlja v popolno grozo, je to najverjetneje znak, da se dogaja nekaj sumljivega. Vprašajte se, kaj so resnični razlogi za to, da panično skrivate svoj telefon, spreminjate gesla, brišete pogovore itn. Gre resnično samo za to, da želite ohraniti določeno mero zasebnosti, ali so v ozadju drugačni motivi?

2. Sanjarjenje o drugi osebi in primerjanje te osebe s trenutnim partnerjem

Se občasno zalotite pri razmišljanju o tem, kako bi bilo, če bi bili v zvezi z osebo, ki naj bi bila samo vaš prijatelj? Je to morda celo nekaj, o čemer razmišljate vsakodnevno? Ali idealizirate to osebo in jo primerjate s svojim partnerjem, ki je nenadoma poln napak? So vas začele pri partnerju motiti malenkosti, ki jim pred tem niste posvečali pretirane pozornosti? Vse to so lahko znaki, da čustveno varate svojega trenutnega partnerja.

3. Čezmerno posvečanje pozornosti videzu pred srečanjem s »prijateljem«

Želja, da bi vas drugi videli kot privlačno, urejeno osebo, je seveda povsem razumljiva. To, da skrbite za svoj videz, tako samo po sebi ni problematično. Toda tudi pri tem je pomembno, da razmislite o tem, kaj je v resnici vaš primarni cilj. Se urejate, ker želite biti bolj samozavestni? Ker ste v družbi drugih radi karseda urejeni? Ali pa se morda urejate za specifično osebo? Ali takrat, ko veste, da boste srečali to osebo, posvetite še posebej veliko pozornosti skrbi za svoj videz? Tudi to lahko opozarja, da prestopate mejo, ki ločuje prijateljstvo in čustveno prevaro, ki ji lahko seveda kmalu sledi tudi telesna.

- Oglas -

4. Nezainteresiranost za preživljanje časa s partnerjem

Precej očiten znak čustvene prevare je lahko tudi to, da vam je postala družba partnerja odveč in da tudi takrat, ko ste z njim, razmišljate o tem, da bi se raje pogovarjali z nekom drugim. Če s partnerjem zelo redko delite tisto, kar vas tare ali veseli, medtem ko se o tem praktično vsakodnevno pogovarjate z nekom drugim, je nekaj močno narobe. Čeprav je seveda dobro, da imate v svojem življenju tudi druge ljudi, s katerimi se lahko odkrito pogovorite, bi moral biti partner vendarle tista oseba, ki ji najbolj zaupate in s katero delite svoja najbolj intimna občutja.

5. Pomanjkanje želje po spolnosti s trenutnim partnerjem

Čustveni odmik je pogosto povezan tudi s telesnim. Osebe, ki čustveno varajo svoje partnerje, tako običajno ne čutijo posebne želje po spolnih odnosih z osebo, s katero so trenutno v razmerju. Ni sicer nujno, da so se že pojavile seksualne fantazije, povezane z novo osebo, vendar bo najverjetneje kmalu sledilo tudi to. S tem ko odrivate partnerja, najverjetneje pripravljate prostor za nekoga drugega, čeprav morda tega ne počnete povsem zavestno.

.

NAJNOVEJŠE