0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 zdravju nevarnih stvari na vašem vrtu

5 zdravju nevarnih stvari na vašem vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Okoli bazena imate ograjo, da zakurite žar pa uporabljate bio sredstva. Torej ste poskrbeli za varnost na vašem vrtu kajne? Dejstvo je takšno, da še vedno obstajajo nevarnosti na vašem vrtu, katerih se morda še ne zavedate.

- Oglas -

Nevarna postavitev žara

Ste morda postavili žar preblizu mize? Morda bi ga bilo dobro premakniti, saj lahko vroče oglje, ki zna pasti z žara kaj hitro zaneti požar. Prav tako pa žara ni dobro imeti blizu kakšnih vej, saj se lahko zgodi podobna situacija.

Strupene rastline

Več kot 68,000 ljudi se na leto le v Združenih državah zastrupi z rastlinami. Res je, da jih večina konča le z razdraženim želodcem ali srbečim izpuščajem. Vendar pa je dobro imeti v mislih, da so lahko nekatere rastline smrtno nevarne še posebej za majhne otroke in živali.

- Oglas -

Otroški bazeni

Že najmanjša količina stoječe vode bo privabila komarje in ostali mrčes. To pa seveda dviguje možnost nadležnih komarjevih ali osjih pikov in prehitro končanih zabav. Zato pospravite ali pokrijte vsak vir stoječe vode z vašega vrta.

Težko ugasljivo oglje?

Preden pospravite oglje, na katerem se je pred nekaj urami veselo peklo, vsekakor poskrbite, da je to popolnoma ugasnilo. Čeprav se morda na prvi pogled zdi da je temu tako, je vseeno priporočljivo oglje prekriti z mokrim časopisnim papirjem ter malce vode in šele čez nekaj časa po tem oglje pospraviti.

Pesticidi

Napačna uporaba pesticidov lahko vsekakor škoduje vašemu zdravju. Mnogi ponavadi uporabijo preveliko količino pesticidov ali jih uporabijo napačno. Ne le da s tem mečete denar stran, hkrati pa je na udaru tudi vaše zdravje, saj lahko povišan nivo kemikalij v telesu kaj hitro povzroči kakšno bolezensko stanje.

NAJNOVEJŠE