Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehrana5 zdravju nevarnih stvari na vašem vrtu

5 zdravju nevarnih stvari na vašem vrtu

MORDA VAS ZANIMA

Okoli bazena imate ograjo, da zakurite žar pa uporabljate bio sredstva. Torej ste poskrbeli za varnost na vašem vrtu kajne? Dejstvo je takšno, da še vedno obstajajo nevarnosti na vašem vrtu, katerih se morda še ne zavedate.

- Oglas -

Nevarna postavitev žara

Ste morda postavili žar preblizu mize? Morda bi ga bilo dobro premakniti, saj lahko vroče oglje, ki zna pasti z žara kaj hitro zaneti požar. Prav tako pa žara ni dobro imeti blizu kakšnih vej, saj se lahko zgodi podobna situacija.

Strupene rastline

Več kot 68,000 ljudi se na leto le v Združenih državah zastrupi z rastlinami. Res je, da jih večina konča le z razdraženim želodcem ali srbečim izpuščajem. Vendar pa je dobro imeti v mislih, da so lahko nekatere rastline smrtno nevarne še posebej za majhne otroke in živali.

Otroški bazeni

Že najmanjša količina stoječe vode bo privabila komarje in ostali mrčes. To pa seveda dviguje možnost nadležnih komarjevih ali osjih pikov in prehitro končanih zabav. Zato pospravite ali pokrijte vsak vir stoječe vode z vašega vrta.

Težko ugasljivo oglje?

- Oglas -

Preden pospravite oglje, na katerem se je pred nekaj urami veselo peklo, vsekakor poskrbite, da je to popolnoma ugasnilo. Čeprav se morda na prvi pogled zdi da je temu tako, je vseeno priporočljivo oglje prekriti z mokrim časopisnim papirjem ter malce vode in šele čez nekaj časa po tem oglje pospraviti.

Pesticidi

Napačna uporaba pesticidov lahko vsekakor škoduje vašemu zdravju. Mnogi ponavadi uporabijo preveliko količino pesticidov ali jih uporabijo napačno. Ne le da s tem mečete denar stran, hkrati pa je na udaru tudi vaše zdravje, saj lahko povišan nivo kemikalij v telesu kaj hitro povzroči kakšno bolezensko stanje.

Prejšnji članekiPad in okoljevarstvo
Naslednji članekČesen nas varuje pred mikrobi

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×