Zdravje & prehrana5 ovrženih mitov o zdravju

5 ovrženih mitov o zdravju

MORDA VAS ZANIMA

  1. Popijte 8 kozarcev vode na dan

Ni potrebe, da štejete število kozarcev. Raziskave kažejo, da ljudje, ki pijejo takrat, ko so žejni, dobijo dovolj tekočine, da ostanejo zdravi in hidrirani. Z vodo so bogata tudi živila, kot so juhe, sadje, zelenjava – če jih uživate redno. Več vode morate piti le, če je vaš urin temnejše barve, ste zelo aktivni ali živite v vročem podnebju.

- Oglas -

miti o zdravju

  1. Jajca niso zdrava za srce

Ljubitelji omlet si lahko oddahnejo – jajce ali dve na dan ne povečujeta tveganja za bolezni srca pri zdravih ljudeh. Še več, jajca imajo hranila, kot so omega-3, ki bi lahko znižali tveganje za bolezni srca.

  1. Antiperspiranti povzročajo rak dojke

Nekateri znanstveniki menijo, da se kemikalije v sredstvih proti potenju absorbirajo skozi kožo pazduh. Končali naj bi v dojki in povečali verjetnost za raka. Toda National Cancer Institute pravi, da ni dokazov, ki povezuje proizvod z rakom dojke.

  1. Če vam je hladno se prehladite

Tudi če vam je babica to govorila, ne boste zboleli, če boste dalj časa nekje, kjer je bolj hladno. V bistvu je bolj verjetno, da zbolite v zaprtih prostorih, kjer mrgoli mikrobov.

  1. Vsak dan potrebujete multivitaminsko tableto
- Oglas -

Raziskovalci se ne strinjajo, da z multivitaminsko tableto zadostite potrebi po vseh vitaminih – z njo ne morete nadoknaditi hranilnih snovi iz prehrane. Toda, če vam tako naroči zdravnik, ga seveda upoštevajte. Tudi nosečnice morajo uživati folno kislino. Najboljši način, da bi dobili svoje hranilne snovi je še vedno ta, da imate prehrano, ki vsebuje veliko sadja, zelenjave, polnozrnatih žitaric, oreškov in zdravih olj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×