0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika5 metod za odstranjevanje rumenih madežev z nohtov

5 metod za odstranjevanje rumenih madežev z nohtov

MORDA VAS ZANIMA

Rumeni madeži na nohtih so lahko simptom določenih zdravstvenih težav, na primer bolezni jeter ali glivične okužbe. Vendar pa se lahko po drugi strani tovrstni madeži pojavijo tudi zaradi pogoste uporabe lakov za nohte, še posebej če uporabljate zelo žive barve in če pred nanosom ne uporabite zaščitnega podlaka. A na srečo obstajajo povsem naravne metode, s pomočjo katerih je mogoče odstraniti tovrstne rumene madeže.

- Oglas -

1. Pomarančni olupek

Zaradi visoke vsebnosti vitamina C je olupek pomaranče kot nalašč za odstranjevanje rumenih madežev z nohtov. Vzemite manjši košček olupka, s katerim od dvakrat do trikrat dnevno nežno zdrgnite nohte. Že kmalu boste opazili izginjanje neestetskih madežev. Če želite, lahko iz olupka pripravite tudi pasto. V tem primeru olupek pomaranče najprej posušite. Nato ga zmeljite, da dobite prah, ki mu dodajte malce vode, da dobite gosto pasto. S to pasto nato premažite nohte in počakajte približno 10 minut. Na koncu pasto odstranite s pomočjo ščetke z mehkimi ščetinami in izperite nohte pod toplo vodo. Ponavljajte dvakrat dnevno, dokler ne dosežete želenega rezultata.  

2. Soda bikarbona

Soda bikarbona učinkuje kot naravno belilo. Tako je med drugim odlična tudi v primeru, da vas motijo rumeni madeži na nohtih. Najprej pripravite pasto iz sode bikarbone in nekaj kapljic vode. Na posamezni noht nanesite tanek sloj paste, ki jo odstranite po približno 5 minutah. Postopek izvedite enkrat na dan, dokler madeži ne izginejo. Za pripravo paste lahko namesto vode uporabite tudi olivno olje.

Nasveti za lepe nohte

3. Limonin sok

Tudi limona je znana po naravnih belilnih učinkih, zato je mogoče s pomočjo limoninega soka zelo uspešno odstraniti neprijetne rumene madeže, ki so se pojavili na nohtih. Potrebujete eno malce večjo ali dve manjši posodici. V posodico oziroma posodici zlijte limonin sok, v katerega nato pomočite nohte za 10 minut. Na koncu nežno zdrgnite nohte s staro zobno ščetko, ki ima mehke ščetine. Ko končate, si umijte roke in jih osušite, nato pa nanesite vlažilno kremo za roke. Priporočamo, da ponavljate enkrat dnevno.

- Oglas -

4. Belilna zobna pasta

Ščetkanje zob z belilno zobno pasto praviloma ni pretirano priporočljivo. Snovi, ki jih vsebuje, lahko namreč postopoma poškodujejo zobno sklenino in s tem povzročijo kar precej težav. Vendar pa vam lahko belilna zobna pasta pride zelo prav pri odstranjevanju rumenih madežev z nohtov. Na posamezni noht preprosto nanesite manjšo količino zobne paste in jo nežno razmažite. Počakajte približno 10 minut. Če želite, lahko nato nežno skrtačite nohte z mehko zobno ščetko. Na koncu očistite zobno pasto s pomočjo koščka vate, namočenega v toplo vodo. Ponavljajte enkrat dnevno.

5. Eterično olje čajevca

Ta možnost pride v poštev predvsem v primerih, ko so rumeni madeži na nohtih posledica glivične okužbe. Eterično olje čajevca je namreč ena najučinkovitejših naravnih protiglivičnih snovi. Tako se pogosto uporablja tudi kot pomoč pri glivičnih okužbah na drugih delih telesa, na primer pri glivicah na stopalih. Če se želite s pomočjo eteričnega olja čajevca znebiti glivic na nohtih in s tem tudi rumenih madežih, najprej zmešajte nekaj kapljic tega olja s kokosovim oljem, segretim na sobno temperaturo. Mešanico nato s pomočjo koščka bombažne vate nanesite na problematične nohte za približno 10 minut. Ponavljajte dvakrat dnevno, dokler se stanje ne izboljša. Namesto kokosovega olja lahko uporabite tudi drugo rastlinsko olje, na primer olivno ali mandljevo. Še ena možnost pa je, da eterično olje čajevca pred uporabo razredčite z malce vode.

.

NAJNOVEJŠE