Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.

Covid-19: skoraj polovica vseh primerov asimptomatičnih

Raziskovalci so ugotovili, da naj bi bil asimptomatičen potek bolezni značilen za kar približno 40,5 odstotka, torej skoraj polovico vseh primerov covida-19.

Najboljši prijatelji za vaše astrološko znamenje

Ali se vedno spoprijateljite z »napačnimi osebami«, ki nimajo najboljšega vpliva na vas? Prav tisto, kar vas je pri določeni osebi pritegnilo, lahko postopoma postane zelo problematično in celo uničujoče.
Dom & energija5 elementov: odkrijte svojega in izkoristite njegove blagodejne učinke

5 elementov: odkrijte svojega in izkoristite njegove blagodejne učinke

MORDA VAS ZANIMA

Ajurveda ločuje pet osnovnih naravnih elementov: zrak, vodo, ogenj, zemljo in eter. Ti elementi se pogosto uporabljajo pri opisovanju človeškega telesnega in duševnega ustroja. Čeprav se lahko morda prepoznate v več kot enem elementu, naj bi v skladu z ajurvedskim naukom za vsakega izmed nas obstajal element, ki nas opiše še posebej dobro. Odkrijte, kateri je »vaš element«, obenem pa preverite, kako v svojem vsakodnevnem življenju čim bolje izkoristite pozitiven vpliv tega elementa …

Zemlja

- Oglas -

Pomislite na trenutke, preživete v naravi – na primer v hribih ali med taborjenjem. Kako ste se počutili takrat? Če vas spomin na te trenutke navdaja s specifičnim veseljem in občutkom popolne spokojnosti, je vaš element najverjetneje zemlja. Ljudje, ki pripadajo temu elementu, so običajno precej prizemljeni, racionalni in delavni, svoje baterije pa najlažje napolnijo sredi neokrnjene narave, čim dlje od civilizacije. Če boste poskušali tovrstno vzdušje poustvariti tudi v svojem vsakodnevnem okolju, bo imelo to izjemno pozitiven vpliv na vaše počutje. Obdajte se z zelenimi rastlinami, kamni, kristali in drugimi elementi iz naravnega sveta. Ko so temperature dovolj visoke, pa vsaj občasno pozabite na čevlje in bosi zakorakajte po zemlji. To vam bo dalo občutek popolne povezanosti z naravo, po katerem tako hrepenite.

Ogenj

Osebe, ki jih najbolj pritegne ogenj, so običajno zelo vročekrvne, strastne, kreativne in odločne. Ko opremljate prostore, v katerih se zadržujete vsakodnevno, morate biti seveda še posebej pozorni na svetlobo. Če si ga lahko privoščite, je lahko kamin vsekakor odlična investicija. Sicer pa poskušajte podoben občutek pričarati s svečami in s premišljeno izbranimi svetili. Priporočamo uporabo žarnic, ki omogočajo prilagajanje količine svetlobe.

Voda

Če bi bilo mogoče, bi svoje življenje nemudoma zamenjali z življenjem ribe; ko ste v vodi, se namreč počutite najbolj doma, najbolj vi. Zelo blagodejen vpliv na vas pa ima lahko že pogled na morja, reke in druga vodovja. Ker bližina naravnih voda najverjetneje ni nekaj, kar bi si lahko privoščili vsakodnevno, je smiselno, da poiščete druge načine za to, izkoristite blagodejne učinke svojega elementa. Stene popestrite z umetniškimi slikami ali vsaj fotografijami, na katerih je upodobljena voda. Obenem pa poskrbite, da vam med tuširanjem ali kopanjem ne bo treba hiteti. Sproščujoča kopel po napornem dnevu je lahko za vas še posebej blagodejna, zato si je zanjo vsekakor vredno vzeti čas.

Zrak

Zrak je element, ki je tesno povezan z občutkom svobode in z novimi začetki. Predstavljajte si občutek, ko vašo kožo oplazi nežna poletna sapica. Če ob tem skorajda predete od zadovoljstva, obenem pa ste oseba, ki sovraži omejitve in rutino, je precej verjetno, da je zrak tisti element, ki je resnično vaš. Na zunanji zrak seveda težko vplivate, vsekakor pa lahko poskusite narediti čim več za to, da bo kakovost zraka v prostorih, v katerih se zadržujete vsakodnevno, čim boljša. Naj vam ne bo škoda denarja za kakovostno napravo za prečiščevanje zraka v stanovanju. Čeprav je to nekaj, kar bi seveda koristilo vsem, so lahko pozitivni učinki pri vas še posebej izraziti. Obenem pa bodite pazljivi pri izbiri kuhinjskih nap, ventilatorjev in podobnih elementov.

Eter

- Oglas -

Najbolj skrivnosten med vsemi petimi ajurvedskimi elementi je nedvomno eter. Običajno je opisan kot »tisto, kar je vmes«: med zrakom in zemljo, ognjem in vodo, zemljo in ognjem itn. Osebe, ki pripadajo temu elementu, so stalno v pogonu, brzeče, izmuzljive … Zavedate se, da so cilji zgolj iluzija; ko jih dosežemo, že sanjamo o novih. Namesto da bi se borili z življenjem, ste se odločili, da se mu povsem prepustite. Poosebljate načelo, da je manj več, zato se najbolje počutite v minimalistično urejenih prostorih brez odvečnega balasta. Vaše misli lahko tako ostanejo jasne, osredotočene na tiste vidike, ki so resnično pomembni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×