3 astrološka znamenja, med katerimi lahko najdete najbolj zveste prijatelje

Dobri prijatelji so izjemno dragoceni. S tem imamo v mislih osebe, ki vam stojijo ob strani tudi ob najtežjih preizkušnjah in ki vas ne bodo nikoli izdale, ne glede na to, v kako veliki skušnjavi bi se znašle. Tovrstne prijatelje je vsekakor zelo težko najti. Včasih se vam lahko sicer morda zdi, da imate ob sebi resnično zvestega prijatelja, vendar se nato na žalost izkaže, da ste se motili in da je bila vaša presoja te osebe povsem napačna.

Čeprav popolna gotovost tu seveda ni možna, naj bi na to, kako zvesti smo kot prijatelji, vplivalo tudi naše astrološko znamenje. Če iščete prijatelje, na katere se boste lahko zanesli tudi v najbolj mračnih obdobjih svojega življenja, obstaja še posebej velika verjetnost, da jih najdete med spodnjimi znamenji …

1. Rak

Raki veljajo za izjemno lojalne prijatelje. To je močno povezano z njihovo osebnostjo. Pogosto gre namreč za izjemno čustvene ljudi, ki so zelo navezani na osebe v svojem življenju. Poleg družine je za rake ena najpomembnejših vrednot prav prijateljstvo. Raki sicer potrebujejo nekaj časa, preden vam povsem zaupajo, toda ko vas sprejmejo v svoje življenje, bodo naredili vse, da tam tudi ostanete. Gre za osebe, ki niso pretirano naklonjene stalnim spremembam.

Bolj kot razburljivost jih zanima stabilnost, zato bodo raje izbrali peščico dobrih prijateljev kot množico znancev. Na to, da so raki kot prijatelji izjemno zvesti, vpliva tudi dejstvo, da gre za ljudi, ki so hitro prizadeti. Ker se dobro zavedajo, kako boleč je občutek izdaje in nespoštovanja, poskušajo svoje bližnje za vsako ceno obvarovati pred tovrstno bolečino.

2. Devica

Prepričanje, da so device precej hladne in zadržane osebe, je zelo razširjeno. Osebe, rojene v tem astrološkem znamenju, lahko na površini res delujejo nekoliko distancirano in nezainteresirano – celo v prijateljskih odnosih. Čeprav gre za dobre poslušalce, boste device težko pripravili do tega, da se vam odprejo ter z vami delijo svoja najgloblja čustva in misli. Tako lahko dobite občutek, da jim ne pomenite kaj dosti. Vendar se za hladno masko devic pogosto skriva pripravljenost na to, da vam pomagajo, ko vas zapusti ves svet.

Device so lahko izjemno požrtvovalne – če se boste znašli v resnični stiski, bodo naredile vse, da vam pomagajo, tudi če bodo pri tem škodile sebi. Pri prijateljevanju z devicami imejte tako vedno v mislih, da svojo lojalnost precej raje pokažejo z dejanji kot z besedami.

3. Škorpijon

Morda vas je dejstvo, da se je na tem seznamu znašel tudi škorpijon, rahlo presenetilo. Škorpijoni so pogosto zelo trmasti ljudje, zato lahko dobite občutek, da mislijo zgolj nase. Drži, da gre po eni strani za osebe, ki se bodo z vami sprle zaradi popolnih malenkosti, saj bodo hotele za vsako ceno dokazati svoj prav. Drži tudi, da so lahko škorpijoni zaradi svoje odločnosti nemalokrat celo nekoliko zastrašujoči. Vendar se tudi pri tem astrološkem znamenju ne smete zanašati izključno na tisto, kar je na površju. Škorpijoni znajo zelo dobro oceniti, kdaj gre za resnično pomembno situacijo, ki zahteva hitro in zbrano ukrepanje. Čeprav so pri vsakodnevnih interakcijah pogosto muhasti in morda celo nezanesljivi, jih lahko zlahka pokličete sredi noči, če se znajdete v težavah.

Škorpijoni vam bodo nemudoma prihiteli na pomoč, te usluge pa vam ne bodo nato nikoli oponašali. Če vas sprejmejo v svoj krog najožjih prijateljev, so škorpijoni zelo zaščitniški. Tako ne bodo dopustili, da jo tisti, ki so vas prizadeli, odnesejo brez praske.