Zdravje & prehranaZakaj je pisanje seznamov pametno in celo zdravo?

Zakaj je pisanje seznamov pametno in celo zdravo?

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi ne mara spiskov, vendar pa lahko pripomorejo k bolj urejenemu življenju. Raziskave namreč kažejo, da lahko pisanje seznamov ter opomnikov pripomore tudi k boljšemu zdravju na različne načine. In kako je to mogoče?

Povečujejo samozavest

- Oglas -

Vsakič, ko prečrtate stvar z spiska je kot da bi vas nekdo potrepljal po rami. Presenetljivo spiski pomagajo pri doseganju naših ciljev, čeprav jih dejansko ne dosežemo vseh, ki so zadani. Zato vsakič, ko nekaj prečrtate z spiska to avtomatsko dvigne vašo samozavest.

Povečajo možansko zmogljivost

V vašem delovnem spominu lahko na enkrat držite le sedem do devet opravil hkrati. Če pa si vsa opravila zapišete na list, potem s tem manj obremenite vaše možgani in imajo ti več prostora za ostale stvari. Poleg tega pa potrošite tudi manj energije, kot bi jo navadno.

Poenostavijo odločitve

Če se ne morete odločiti glede določene stvari, potem si napišite “brainstorm“ spisek idej. Enostavno napišite vse kar vam pride na misel v zvezi s to idejo, pa čeprav se vam bo morda to na začetku zdelo nespametno. Tako se boste na koncu lažje odločili za nekaj, kar vam je delalo težave.

Iz slabega dneva lahko naredijo dobrega

Imate slab dan? Zapišite vse vesele trenutke, potem pa zaprite oči in si si predstavljajte tisti trenutek sreče. Študije so pokazale, da lahko že dvakrat na teden po deset minut takšo dejanje spremeni po enem tednu vpliva na povečanje zadovoljstva.

Motivirajo pri doseganju cilja

- Oglas -

Če ste nad nečim že skoraj obupali, potem poglejte vaše sezname z stvarmi, ki ste jih uspešno opravili. To vam bo dvignilo moralo ter samozavest, da boste lahko še preostale cilje opravili uspešno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×