Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaZakaj je pisanje seznamov pametno in celo zdravo?

Zakaj je pisanje seznamov pametno in celo zdravo?

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi ne mara spiskov, vendar pa lahko pripomorejo k bolj urejenemu življenju. Raziskave namreč kažejo, da lahko pisanje seznamov ter opomnikov pripomore tudi k boljšemu zdravju na različne načine. In kako je to mogoče?

Povečujejo samozavest

- Oglas -

Vsakič, ko prečrtate stvar z spiska je kot da bi vas nekdo potrepljal po rami. Presenetljivo spiski pomagajo pri doseganju naših ciljev, čeprav jih dejansko ne dosežemo vseh, ki so zadani. Zato vsakič, ko nekaj prečrtate z spiska to avtomatsko dvigne vašo samozavest.

Povečajo možansko zmogljivost

V vašem delovnem spominu lahko na enkrat držite le sedem do devet opravil hkrati. Če pa si vsa opravila zapišete na list, potem s tem manj obremenite vaše možgani in imajo ti več prostora za ostale stvari. Poleg tega pa potrošite tudi manj energije, kot bi jo navadno.

Poenostavijo odločitve

Če se ne morete odločiti glede določene stvari, potem si napišite “brainstorm“ spisek idej. Enostavno napišite vse kar vam pride na misel v zvezi s to idejo, pa čeprav se vam bo morda to na začetku zdelo nespametno. Tako se boste na koncu lažje odločili za nekaj, kar vam je delalo težave.

Iz slabega dneva lahko naredijo dobrega

Imate slab dan? Zapišite vse vesele trenutke, potem pa zaprite oči in si si predstavljajte tisti trenutek sreče. Študije so pokazale, da lahko že dvakrat na teden po deset minut takšo dejanje spremeni po enem tednu vpliva na povečanje zadovoljstva.

Motivirajo pri doseganju cilja

- Oglas -

Če ste nad nečim že skoraj obupali, potem poglejte vaše sezname z stvarmi, ki ste jih uspešno opravili. To vam bo dvignilo moralo ter samozavest, da boste lahko še preostale cilje opravili uspešno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×