Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaZablestite v stresnih situacijah s to znanstveno preverjeno metodo!

Zablestite v stresnih situacijah s to znanstveno preverjeno metodo!

MORDA VAS ZANIMA

Stres je v sodobni družbi pogosto neizogiben del našega vsakdana. Seveda obstajajo različne naravne možnosti, kako uspešno ublažiti negativen vpliv stresa na naše zdravje – od različnih zeliščnih pripravkov do meditacije in podobnih tehnik sproščanja. Pri spopadanju s stresnimi situacijami je sicer še posebej pomembna vaša perspektiva. Določene misli lahko tesnobne občutke še poslabšajo, posledično pa se ne odrežete tako dobro, kot bi se sicer. Po drugi strani pa lahko spremenjena perspektiva pomaga pri tem, da tudi v zelo stresnih situacijah ohranite mirno kri in pokažete svoje resnične sposobnosti …

Premagovanje stresa

Naši možgani ne delujejo vedno v skladu s povsem logičnimi zakonitostmi …

- Oglas -

Znanstveniki, zaposleni na medicinski fakulteti ameriške Univerze Johnsa Hopkinsa, so pred kratkim predstavili zelo zanimivo metodo za lažje spopadanje s stresnimi situacijami. Da so prišli do svojih ugotovitev, so morali najprej izvesti eksperiment. Prostovoljce so razdelili v dve skupini. Tistim v prvi so povedali, da si bodo v primeru, da dobro opravijo nalogo, ki jih čaka, prislužili denarno nagrado. Udeležencem iz druge skupine pa so rekli, da je denarna nagrada že njihova – a če jo želijo obdržati, morajo dobro opraviti dano nalogo.

Če pogledamo na obe situaciji povsem logično, se zdita seveda identični. Pogoj za to, da udeleženci zares odnesejo domov denarno nagrado, je v obeh primerih dobro izvedena naloga. Vendar pa naši možgani seveda ne delujejo zmeraj povsem logično. Tako je prišlo do bistvenih sprememb pri tem, kako dobro so se odrezali tisti iz prve in tisti iz druge skupine …

Preprost trik, ki vam pomaga, da se umirite in da se posledično odrežete precej bolje

Bi uganili, kateri skupini je šlo bolje? Izkazalo se je, da so bili mnogo uspešnejši tisti, ki so imeli občutek, da je nagrada že njihova in da jo morajo samo obdržati. Prav to naj bi bila tako osnova za spopadanje z raznoraznimi stresnimi situacijami, v katerih se moramo dokazati. Če imate občutek, da se za nekaj borite, lahko hitro nastopi občutek panike,  ki bo seveda vplival na to, kako se boste odrezali. Prepričanje, da ste si nekaj že pridobili, pa pretenta vaše možgane, da se umirijo in da se tako lažje zberete. Perspektiva je torej resnično izjemno pomembna tudi pri lažjem spopadanju s stresom!

Preberite tudi: Joga za sproščenost na delovnem mestu

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×