Zdravje & prehranaPozitivni vplivi vlažilnika zraka na kožo in zdravje

Pozitivni vplivi vlažilnika zraka na kožo in zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Zelo suh zrak v prostoru povečuje nevarnost za težave z zdravjem, hkrati pa ima tudi negativen vpliv na kožo. Za vas smo zato zbrali nekaj najboljših razlogov, zakaj je nakup kakovostnega vlažilnika zraka v tem času vsekakor pametna naložba.

- Oglas -

Vlažilnik zraka

Težji prenos virusov in s tem manjša nevarnost za okužbe

Raziskave kažejo, da zelo suh zrak olajša širjenje virusov, ki so krivi za gripo. Če je vlažnost zraka vsaj 43 odstotkov ali več, močno upade nevarnost za okužbo z virusi, ki povzročajo gripo – pri 43-odstotni vlažnosti zraka preživi le še približno 14 odstotkov virusov. Po drugi strani pa se lahko takrat, ko je vlažnost zraka zelo nizka, zgolj s kašljanjem prenese tudi do 77 odstotkov vseh virusov. Vlažilnik zraka tako močno oteži širjenje virusov – pa tudi bakterij – in vam s tem prihrani kar nekaj neprijetnih simptomov.

Mehkejša koža zdravega leska

Zaradi zelo suhega zraka imajo številni ljudje tudi težave z nadpovprečno suho kožo. Ta se lahko začne tudi luščiti. Suha koža na pogled seveda ni najbolj estetska, poleg tega pa predstavlja nevarnost za prezgodnje gubice. S pomočjo vlažilnika zraka se lahko torej izognete različnim kožnim težavam, povezanim s hladnejšimi meseci, ali pa jih vsaj močno omilite.

Nič več nelagodja v sinusih

Tudi če niste prehlajeni, lahko pretirano suh zrak povzroča precej neprijeten občutek v sinusih, saj močno izsuši vašo sluznico. Težava je običajno še posebej izrazita zjutraj, ko se zbudite. Če si boste pomagali z vlažilnikom zraka, bo tudi ta težava precej manj intenzivna. To pa je tudi eden izmed pametnih ukrepov v primeru, da ste že zboleli, saj lahko z vlažilnikom zraka skrajšate čas prehlada/gripe oziroma omilite simptome.

Vlažilnik zraka kot pomoč pri jutranji hripavosti in smrčanju

- Oglas -

Se pogosto zbujate z zelo hripavim glasom? Se vaš partner stalno pritožuje nad tem, da ponoči smrčite? V obeh primerih lahko pomaga uporaba vlažilnika zraka, ki bo poskrbel, da se vaše grlo in sinusi ponoči ne bodo pretirano izsušili.

Dodatne prednosti uporabe vlažilnika zraka

Vlažilnik zraka ima pozitiven vpliv tudi na vaše sobne rastline, ki jim zelo suh zrak običajno ne ustreza najbolj. Pomaga lahko tudi pri zaščiti vašega lesenega pohištva, na katerem se zaradi suhega zraka pogosto pojavljajo manjše razpokice. Hkrati pa je to naložba, s katero lahko na dolgi rok celo prihranite. Nekoliko bolj vlažen zrak se nam namreč zdi toplejši kot suh, tudi če je temperatura enaka. Tako vam je lahko kljub nekoliko nižji temperaturi v stanovanju kot običajno še vedno prijetno toplo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×