0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaViski, amonijak, arzenik in drugi »kozmetični izdelki« iz preteklosti

Viski, amonijak, arzenik in drugi »kozmetični izdelki« iz preteklosti

MORDA VAS ZANIMA

Ste se kdaj vprašali, kako so se ženske znašle v preteklosti, ko na voljo še ni bilo toliko različne kozmetike kot danes? Morda se vam zdijo današnji lepotni nasveti v revijah včasih precej čudni, vendar se boste verjetno strinjali, da niso niti približno primerljivi s tistimi, ki so jih lahko ženske brale v preteklosti. Preverite, kateri so bili tisti najbolj nenavadni lepotni triki, ki so se priporočali nekoč!

- Oglas -

Nega kože v preteklosti

Za popolno kožo … si pomagajte z arzenikom

Arzenik je danes poznan predvsem kot strup, vendar je imel v preteklosti tudi precej drugačne vloge. Med drugim se je uporabljal za doseganje bolj gladke kože. Poleg tega pa so si v nekaterih obdobjih z njim pomagali pri odstranjevanju dlačic z različnih delov telesa, in sicer tako ženske kot moški.

Resnično lepa je ženska, ki si nikoli ne umije obraza

V enciklopediji, ki je bila napisana v 19. stoletju, lahko preberemo zelo nenavadno definicijo lepe ženske. To naj bi bila namreč tista, ki si ni umila obraza že tri leta, pa je kljub temu vedno čista. Ženskam se na istem mestu svetuje, naj namesto vode raje uporabijo malce glicerina.

- Oglas -

Okopajte se v amonijaku

Nasveti za čiščenje zamašenih por so zelo aktualni tudi danes, vendar pa ne vključujejo niti približno tako agresivnih metod kot v preteklosti. Nekateri so namreč priporočali, da se mora za doseganje resnične čistoče vodi za kopel dodati še malce amonijaka v tekoči obliki.

Radioaktivna kozmetika

Verjetno se strinjate, da tudi številni kozmetični izdelki, ki so na voljo danes, niso povsem neproblematični. A kljub temu se težko primerjajo s francosko linijo kozmetičnih izdelkov, imenovano Flo-radia, ki je bila izjemno priljubljeni v 30. leti prejšnjega stoletja. Izdelki iz te linije so namreč vsebovali torijev klorid in radijev bromid, ki naj bi spodbudila celično vitalnost, prekrvavitev, poskrbela za napeto kožo, preprečila mozoljčke in odpravila gubice.

Viski za jasen pogled

Tudi za izpiranje oči voda očitno ni zadostovala. Med drugim je mogoče zaslediti celo nasvete, da je za jasen vid v oko dobro nakapljati nekaj kapljic parfuma. In če vas ta metoda ne prepriča najbolj? Namesto izpiranja oči so včasih svetovali tudi, da na kocko sladkorja nakapljate 6 kapljic viskija in enako količino kolonjske vode ter jo nato pojeste. Pot do jasnejšega vida ali povsem nasprotno? Presodite sami!

Skrajševanje trepalnic

Danes si večina žensk želi daljših in gostejših trepalnic. Vendar pa so nekoč pretirano bujne trepalnice veljale za znak neurejenosti. Tako je bil eden izmed lepotnih nasvetov ženskam tudi ta, naj redno krajšajo svoje trepalnice z majhnimi in ostrimi škarjicami.

- Oglas -

Svinčeni puder

Imate kdaj občutek, da je puder pretirano obtežil vaš obraz? Kako bi se šele počutili, če bi uporabljali puder, narejen iz svinca – še enega izmed zelo nenavadnih, seveda pa tudi precej nevarnih lepotnih pripomočkov iz preteklosti.

.

NAJNOVEJŠE