Varčni proizvodi

  Če se odločate za nakup novih gospodinjskih aparatov, izdelkov za osebno nego, ali pa samo nakup žarnice, vedno bodite pozorni na nalepko, ki nam pove energijski razred naprave in  govori v prid varčevanja energije.

  Na nalepki je varčnost proizvoda označena od A (najbolj energijsko varčen) do ga (najbolj energijsko potrošen). S tem vam je zagotovljeno, da so ti proizvodi prestali strog preizkus porabe energije, kar v končni fazi pomeni, da takšen proizvod porabi očitno manj energije in pomaga preprečevati emisije CO2.

  Primer: hladilnik z oznako A+ pomeni da je varčnejši od hladilnika z oznako A. Pralni stroj z oznako AAA pa pomeni da je dobil A za energijo, kvaliteto in pranje. Te kriterije podaja neodvisna agencija in se jih izvaja letno.

  Torej, naslednjič, ko se boste odločili za nakup novega gospodinjskega aparata si zapomnite, da poiščete znamko, ki vam zagotavlja varčevanje z energijo, saj boste s tem naredili veliko uslugo okolju, kot tudi (dolgoročno) vaši denarnici.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. Mislim, da je še pomembneje, kar ste po moje pozabili omeniti, da je potrebno gledati številke, ki so tudi napisane na nalepki, in sicer, koliko porabi gospodinjski aparat npr. električne energije na 24 ur oz. na leto v kWH glede na prostornino (npr. hladilniki) ali npr pralni stroj: poraba električne energije v kWH in vode v litrih glede na zmogljivost pranja – saj je lahko že kar precejšnja razlika med npr različnimi aparati, ki so označeni z A…

  Comments are closed.