Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Zdravje & prehranaURADNO: Rdeče in predelano meso povzročata raka

URADNO: Rdeče in predelano meso povzročata raka

MORDA VAS ZANIMA

Mednarodna agencija za raziskovanje raka (IARC) svetovne zdravstvene organizacije je kot pričakovano sklenila, da imata rdeče ter predelano meso povezave z rakom debelega črevesja. IARC je vodilni organ, ki določa vzroke za nastanek raka in jih tudi razvršča v skupine, od skupine 1 (rakotvorne za človeka) do skupine 4 (verjetnost, da niso rakotvorne).

- Oglas -

Predelano meso povzroča raka

Slanino, šunko ter predelane salame in klobase je uvrstila v sam vrh glavnih vzrokov za raka. Dodajajo še, da predelano meso uvrščajo v isto kategorijo kot azbest, arzen in tobak, saj naj bi bilo za to dovolj dokazov, rdeče meso pa uvrščajo v skupino, kjer obstaja verjetnost, da je rakotvorno

Kaj naj bi bilo tako slabega s predelano hrano

Strokovnjaki so sklenili da že 50g predelanega mesa dnevno poveča tveganje za nastanek raka na debelem črevesju za 18%. Kurt Straif iz Mednarodne agencije za raziskovanje raka je povedal, da se pri posamezniku tveganje za nastanek raka povečuje s količino zaužitega mesa. Odločitev strokovnjakov je sprožila besen odziv industrije, saj zavračajo kakršnokoli možno povezavo med cigareti in mesom.

Ali so klobase in hrenovke slabe za vas?

Že nekaj časa se je »šušljalo«, da obstajajo povezave med predelanim mesom in rakom debelega črevesja. To ne pomeni, da morate prenehati jesti predelano meso, dobro pa ga je omejiti in nadomestiti z ribami ali fižolom. Rdeče meso, vključno z jagnjetino, svinjino in govedino se že pred odločitvami ni priporočalo več od 500g na teden.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×